Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
10 mei 2019

100-jarig NEO bedolven onder complimenten

Bij een 100-jarig jubileum hoort uiteraard een officiële receptie en die werd gisterenavond gehouden in het NEO-clubhuis. Afgevaardigden van diverse NEO-relaties waren gekomen om de jubilaris te feliciteren en een aantal van hen deed dat ook middels een toespraak.

Nadat trotse voorzitter Harrie Besselink het spits had afgebeten, daarbij wijzend op de uitgebreide functie die NEO in Borne heeft met daarin een bijzondere rol voor de G-afdeling, was interim-burgemeester Gerard van den Hengel de eerste gastspreker. Nog maar net in Borne, maar al veel opgestoken over zwart-wit van NEO. “NEO kent een enorme maatschappelijke betrokkenheid en is een toonbeeld van respect en sportiviteit”, aldus de burgervader. Mede daarom kreeg NEO de koninklijke erepenning namens koning Willem Alexander. Een prachtige waardering!

Joop van der Kolk was present namens de KNVB. Saillant detail is dat van der Kolk ook lid van stichting NEO promoting is. “NEO staat er goed op bij de KNVB”, oreerde van der Kolk, die de club een prachtige oranje KNVB-vlag aanbood.

Namens FC Twente gaven coryfeeën Kick van der Vall en Eddy Achterberg acte de presence. Namens FC Twente boden ze een prachtig ingelijst shirt aan dat bedruk was met het rugnummer 100. Ook Heracles had overigens vertegenwoordigers naar de receptie gestuurd.

Bert Bosman, al jarenlang voorzitter van BVV Borne, had ook de nodige lof voor NEO in petto. “De haat en nijd van vroeger is gelukkig verdwenen en de samenwerking op bestuurlijk niveau is zeer constructief”. Uiteraard verwees Bosman ook nog een naar de relatief weinige derby’s die er tussen NEO en Borne gespeeld zijn, maar die mogelijkerwijze volgend seizoen weer op de agenda staat. Zowel Borne als NEO hebben nog promotiekansen.

Popke ter Hoor had de eer namens de BLOS te mogen spreken en gaf daarbij Harrie Besselink de nodige complimenten over de manier waarop hij NEO’s belangen binnen de BLOS verdedigde. Ter Hoor kon met de nodige humor melden hoeveel geld (160.000 Euro) er gaat worden besteed om NEO’s accommodatie te verbeteren, eraan toevoegend dat ook de andere clubs niet gepasseerd zullen worden.

Een bijzondere spreker was Haye van der Gracht, de kleinzoon van Johan van der Gracht. Van der Gracht, naast prominent Achilles’12-man ook bestuurder van de NKS, had kort voor zijn overlijden aan zijn kleinzoon had gevraagd op de receptie van NEO een boek aan te bieden aan de club. De titel van het boek was Monseigneur PJ Boymans, de priester in de sport. Haye kweet zich met verve van zijn taak!

Tot slot reageerde Harrie Besselink nog even kort op de sprekers, waarna ceremoniemeester Gerard Schwering het officiële deel afsloot en de naborrel kon beginnen.

Een uiterst geslaagde, een na laatste activiteit in dit jubileumjaar!

Voor meer foto’s klik op de link voor het album

Bekijk het fotoalbum

Reacties