Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
07 april 2022

NEO bindt zondag de strijd aan met FC Suryoye-Mediterraneo

Na de “zeperd” van afgelopen zondag tegen Schalkhaar gaat NEO proberen de draad weer op te pakken bij het Suryoye-Mediterraneo van Paul Krabbe. De multiculturele club uit Enschede is al jarenlang een geduchte en ook attractieve tegenstander en beide clubs hebben meerdere heroïsche wedstrijden afgeleverd.

NEO verloor afgelopen zondag helaas voor de eerste keer en moet de koppositie nu delen met Bon Boys, dat aan een erg constant seizoen bezig is. De nederlaag tegen Schalkhaar was behalve aan een goede tegenstander ook te wijten aan het feit dat NEO een matige dag had. De kansen die werden gecreëerd, met name voor rust, konden niet verzilverd worden en toen de gasten met hun eerste doelpoging wel succesvol waren, direct na de pauze, was het duidelijk dat het een lastige middag  ging worden. Een paar kleine kansen kreeg de ploeg van Steggink nog, maar uiteindelijk betekende de tweede bal op de veste van Thijs Terhalle vlak voor tijd de genadeslag: 0-2.

FC Suryoye is aan een wat vreemd seizoen bezig met een behoorlijk niveauverschil per week. Mooie overwinningen tegen Achilles’12, Grol en Schalkhaar werden afgewisseld met verliesbeurten tegen SDC’12, ATC’65 (2 keer zelfs) en BWO. De personele problemen in de selectie van de ploeg van de Wesselerbrink zijn in de loop van het seizoen wat kleiner geworden en zeker met de hernieuwde rentree van Chris Cicek heeft Paul Krabbe wat meer te kiezen. Hopelijk blijft de oud-prof nu voor langere tijd gevrijwaard van blessures.

De wedstrijd op ’t Wooldrik betekende destijds na vier wedstrijden het eerste punt voor FC Suryoye in een merkwaardige wedstrijd. De gasten speelden heel lang met 10 man, maar wisten uiteindelijk een niet onverdiend gelijkspel te bewerkstelligen door een benutte strafschop vlak voor tijd.

Afgelopen zondag speelde Suryoye knap met 3-3 gelijk bij Grol, waarbij beide ploegen in blessuretijd nog een keer scoorden. Het verslag van Grol repte over een soms emotioneel duel, hetgeen gezien het scoreverloop wellicht verklaarbaar is.

Hopelijk heeft NEO de teleurstelling van zondag kunnen verwerken en wie weet kan ook een van de drie geblesseerde spelers zijn opwachting weer maken.

Hopelijk zijn er zondag weer veel NEO-mensen aanwezig in Enschede.

Reacties