Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
16 april 2015

Borne - NEO: De Bornse derby in de herkansing

Sinds de vorige Bornse derby, in december 2014, is er wat betreft de stand van zaken op de ranglijst in 4A niet zo gek veel veranderd. Het verloop van de competitie daarentegen wel. Waar Borne na de zege tegen NEO in 2015 meteen doordenderde met twee zeges, startte NEO juist met twee duidelijke en teleurstellende nederlagen. Van de zes wedstrijden daarna wisten de mannen van Anne de Jong er echter nog maar eentje te winnen, waardoor het team gezakt is naar plek 5, trouwens wel op een hele korte afstand van de tweede plaats. En met nog heel veel onderlinge duels voor de boeg zal het tot de laatste speeldag spannend blijven wie er gaat deelnemen aan de nacompetitie.

NEO herpakte zich behoorlijk want in de laatste zes wedstrijden werd er juist maar één keer verloren, thuis tegen Enter. NEO heeft nog slechts theoretische kansen op de 4e plek die zo goed als zeker recht op nacompetitie geeft. De equipe van Jan Willem van Holland zal zelf alles moeten winnen en hopen dat heel veel andere wedstrijden een gunstige uitslag zullen kennen.

Maar los van de huidige stand blijft de derby een speciaal iets en NEO zal eindelijk een keer aan het langste eind willen trekken. Een paar jaar geleden werd het bij NEO 2-2 (na een 2-0 tussenstand) en op eigen veld won Borne toen in extremis met 1-0. Dit seizoen won Borne in een qua niveau dramatische heenwedstrijd (maar wie maalt daar om als je wint) met 1-3, door heel effectief om te gaan met de mogelijkheden die NEO bood.
Borne zal eigenlijk drie punten moeten pakken om niet verder achterop te raken in de race om de bovenste plekken en NEO zal het seizoen per se op een waardige manier willen afsluiten en elke theoretische kans met beide handen aangrijpen. Mooie ingrediënten voor een hopelijk boeiende pot voetbal dus.

Vanwege “Het Beste van Borne” is de wedstrijd verplaatst naar de zaterdagavond 18 april en er zal ongetwijfeld het nodige publiek op de wedstrijd afkomen. Er is zelfs een heuse carnavalsdelegatie aanwezig zijn voor de aftrap en om 18.00 spelen twee 9×9 teams tegen elkaar als een mooie opwarmer voor het hoofdmenu.

De aanvang “aan de overkant” is om 20.00 uur en we hopen uiteraard op veel NEO-support!

Reacties