Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
30 maart 2016

Borne-NEO......de derby komt er weer aan!

Het blijven bijzondere duels, de derby’s tussen NEO en Borne. Mooi dat er afspraken gemaakt zijn tussen de clubs om er extra cachet aan te geven en ze op zaterdagavond te laten spelen. Extra aandacht en dus extra publiek.

Ook nu vindt de return van de derby plaats op het veld van de geelzwarten. De uitgangspositie van NEO is dit jaar totaal anders dan vorig jaar. Waar NEO en Borne toen beide in de race waren voor een (vervangende) periodetitel (geen van beide ploegen kon dat overigens bewerkstelligen) gaat NEO nu de koppositie verdedigen en hoopt Borne de goede start van de derde periode een vervolg te geven (zes punten uit drie duels).

Zo’n laatste deel van de competitie is een carrousel waarin echt elk team nog belangen heeft. Althans op dit moment. Hetzij het kampioenschap, hetzij een vervangende periode op basis van de eindstand, de derde periode zelf en dan natuurlijk de strijd om de laatste vier plaatsen. Iedereen dicht zichzelf nog kansen toe hetgeen elke wedstrijd extra interessant maakt en voorkomt dat er al in een vroeg stadium “weggeefpotjes” ontstaan.

Uiteraard kun je er niet omheen dat NEO als favoriet de wedstrijd ingaat. Door een behoorlijk constant seizoen te draaien heeft het team van Jan Willem van Holland zich een voorsprong van negen punten verschaft op de concurrentie. Dat was in december ook al eens zo, maar toen waren er nog veel meer wedstrijden te spelen.

Borne heeft een wat wisselvallig seizoen. Thuis moeilijk te kloppen (alleen Enter en Oldenzaal wonnen op ’t Wooldrik), maar uit liep de ploeg een paar keer tegen forse nederlagen op. Twee weken terug won het team van Edwin Louwes echter heel knap bij Saasveldia!

De laatste derby’s werden niet gekenmerkt door goed voetbal en hopelijk rolt er nu wel een spectaculaire strijd uit waarbij de punten uiteraard best mee mogen naar de zwart-witte kant van de Twickelerblokweg.

NEO E11 heeft de eer de voorwedstrijd te mogen spelen tegen Borne E4. Dit potje begint om 17.45, terwijl de hoofdmoot om 19.30 uur staat geprogrammeerd.

Het wordt mooi weer, dus eigenlijk is er geen enkel excuus om niet te komen kijken.

Reacties