Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
14 december 2014

Borne wint niveauloze derby van NEO

Op papier leek het een mooi affiche: NEO-Borne. Maar na afloop waren de meningen helder: een hele matige wedstrijd van beide kanten waarbij Borne in de 2e helft aan het langste eind trok door effectiever om te gaan met de spaarzame kansen, daarbij in het zadel geholpen door niet altijd sterk verdedigen aan NEO-kant. Borne zet zijn sterke serie voort en NEO moet noodgedwongen een pas op de plaats maken.

Na een aftastend begin van beide partijen was de eerste corner van NEO meteen raak. Tim Bijker nam hem goed en Steven Zonder kopte van dichtbij in: 1-0. Daarna ontspon een eerste helft vrijwel zonder hoogtepunten. NEO had een licht overwicht, maar creëerde daar nagenoeg geen kansen uit en Borne was eigenlijk maar twee keer gevaarlijk. Een vrije trap van Sven Pieterson ging rakelings naast en Bob Peterman had geen moeite met een schot van dezelfde speler uit een moeilijke hoek. De 1-0 ruststand was niet onverdiend te noemen.

Na de thee waren er kort na elkaar twee kansen te noteren. Vanaf de aftrap werd een hard schot van Tim Bijker ternauwernood verwerkt door Sander Post en vlak daarna tikte Wesley Assink namens Borne net over na een vrije trap. Een paar minuten later was het wel raak. Slordig balverlies bij NEO bracht Sven Pieterson in duel met Bas Smits. Bob Peterman kwam een tiental meters zijn doel uit, maar Pieterson schoot onberispelijk de gelijkmaker tegen de touwen: 1-1. Borne bleef vervolgens de bovenliggende partij, maar net als NEO voor de pauze leverde dat eigenlijk nauwelijks kansen op. Bij NEO was het teleurstellend te zien hoe er zeer onnauwkeurig gespeeld werd. Geslaagde combinaties waren op de vingers van één hand te tellen en talloze ballen werden zomaar ingeleverd. Zo’n tien minuten voor tijd viel, vrij onverwacht, de 1-2. Mart Kosterink was sterk in een 1-tegen-1 duel op de rand van het strafschopgebied en liet ook Bob kansloos.

Pas na de achterstand kon NEO aantonen dat het meer wilde, maar waarom dat toen pas gebeurde…… Tim kwam alleen voor Sander Post, maar de doelman redde voortreffelijk. Hij deed dat korte tijd later opnieuw toen Max Brunninkhuis hem van dichtbij op de proef stelde en ook een gevaarlijke corner leverde nog bijna de niet onlogische gelijkmaker op. Nadat twee gevaarlijke situaties strandden door een uiterst dubieus vlagsignaal was de strijd echter gestreden en dat Danny de Jonge in de dying seconds ook nog 1-3 scoorde had louter statistische waarde.

Ook Jan Willem van Holland zag dat NEO vandaag totaal zijn niveau niet haalde en als de tegenstander dan effectiever blijkt te zijn, dan is het niet onlogisch dat je aan het kortste eind trekt. Een teleurstellend einde van de eerste competitiehelft die gekenmerkt werd door pieken en dalen en noodgedwongen ook veel wisselingen in de ploeg. Ruim in het nieuwe jaar zal NEO weer aan de bak moeten tegen Reutum dat vandaag weer eens lekker scoorde: 6-0 tegen Almelo. De ploeg van van Holland zal de sterke punten moeten koesteren en de getoonde wisselvalligheid moeten proberen kwijt te raken. Pas dan kun je gaan denken aan meedoen met de bovenste ploegen.

Uw verslaggever wenst iedereen puike feestdagen en mooi begin van 2015 toe.

Onderstaande foto’s zijn gemaakt door Henk Harms. Ook TC Tubantia was aanwezig, hun fotoverslag is hier te vinden: http://tubfotowinkel.nl/Pictures/ViewList.aspx?searchterm=BORNE%20-%2020141214 


Foto's

Klik op onderstaande foto om de volledige galerij te bekijken.


Reacties