Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
02 december 2021

Corona: Avondlockdown (update 02-12-2021).

Inmiddels zijn we al een aantal dagen in avondlockdown. De avondtrainingen gaan niet door, maar gelukkig weten steeds meer teams te regelen dat ze ook overdag kunnen trainen. Aanmelden kan nog steeds via herman.lr@home.nl. De trainingen van de welpen en de 4×4 op zaterdagochtend gaan ook gewoon door. Ook de bootcamp en de wielerclub mogen overdag gelukkig nog wel gewoon sporten.

Dit weekend gaat het grootste deel van de categorie-B-wedstrijden (recreatieteams) gewoon door. De meeste categorie-A-wedstrijden (selectieteams) zijn afgelast met uitzondering van een enkele inhaalwedstrijd. Als bestuur en jeugdbestuur kijken we met gemengde gevoelens naar het doorgaan van deze wedstrijden. We denken dat het zeker verantwoord is om buiten te sporten. Maar plaatsen onze vraagtekens of het verantwoord is om met hele teams de kleedkamer in te duiken of volgepropt in de auto naar uitwedstrijden te gaan. Bovendien verwachten we dat het wedstrijdsecretariaat erg druk gaat worden met het verzetten van wedstrijden om er vervolgens vlak voor het weekend achter te komen dat i.v.m. besmettingen een deel van die wedstrijden alsnog afgelast moet worden. Wij hebben dan ook serieus overwogen of we er niet goed aan zouden doen voorlopig alles af te gelasten.

Na rijp beraad is besloten om dat (nog) niet te doen. Dit weekend kunnen wat ons betreft de wedstrijden door gaan. Wel zijn de volgende maatregelen van kracht:

 • Het kleedkamercomplex is zowel tijdens trainingen als tijdens wedstrijden gesloten. Beheer is te bereiken via het loket van het Koffieheukske. Het Koffieheukske zelf is op zaterdag ook GESLOTEN. Koffie, thee en ranja zijn te verkrijgen in de kantine.
 • Er is GEEN commissie van ontvangst zaterdag. Mocht je uitslagen niet zelf in de app van wedstrijdzaken kunnen zetten, geef hem dan even door aan je coördinator.
 • Voor toiletbezoek kan iedereen naar het clubgebouw.
 • Het clubgebouw is gesloten voor wedstrijdbesprekingen.
 • Tijdens de rust blijven we op het veld.
 • Door de week is de kantine gesloten. Op zaterdag en zondag is die geopend tot 2 uur na de laatste wedstrijd maar uiterlijk tot 17.00 uur. De laatste ronde is een half uur voor sluitingstijd. In de kantine geldt: 1,5 meter afstand houden en vaste zitplaatsen. Het aantal zitplaatsen is beperkt.
 • Bezoekers zijn niet welkom op ons complex. Daar wordt toezicht opgehouden.
 • De kantine is alleen toegankelijk met een geldige QR-code.
 • Voor uitwedstrijden: reis met zo min mogelijk spelers in de auto: maximaal 2 op de achterbank. Chauffeurs en alle spelers vanaf 13 jaar dragen een mondkapje. We hopen dat de ontvangende clubs enigszins coulant zijn in het toelaten van chauffeurs. Mocht dat niet zo zijn, ga dan niet de discussie aan. Zijn ze dat wel, respecteer ook daar de coronaregels.
 • Bij alle activiteiten dient iedereen ons complex om 17.00 uur verlaten te hebben.
 • En verder gelden de normale coronamaatregelen: bij klachten blijf je thuis, na de training 1,5 meter afstand houden, etc.

We hebben besloten om dit weekend te kijken hoe het met deze maatregelen verloopt. Mochten we na dit weekend ondanks deze maatregelen op de één of ander manier het gevoel houden dat we uitwedstrijden niet verantwoord vinden dan zullen we daarover een beslissing nemen. Uiteraard houden we ook de landelijke ontwikkelingen in de gaten.

Voor spelers, leiders, trainers, scheidsrechters, medewerkers beheer, overige vrijwilligers en ouders geldt uiteraard ook dat jullie je goed moeten voelen bij alle beperkingen en maatregelen. Als dat niet het geval is laat dat bijtijds weten. De KNVB heeft laten weten coulant te zijn als het gaat om het afgelasten van wedstrijden.

Om alles in goede banen te houden zoeken we nog wat toezichthouders op de zaterdagen van 8.00 – 16.00 en op zondag (meestal) van 8.00 – 12.00 uur. Toezichthouders mogen tussendoor wel het complex op dus als we er voldoende hebben kun je af en toe even bij de wedstrijd van je (klein)zoon of –dochter gaan kijken. Meld je aan via 06-37346529.

Jullie horen vast snel weer van ons!

Reacties