Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
11 januari 2016

D-Day, de trainingsdag van NEO D1, D2 en D3 zeer geslaagd

Afgelopen zaterdag heeft de gezamenlijke trainingsdag van bovenstaande elftallen plaatsgevonden. In het kader van de KNVB cursus TC3 had Wouter Kwakkenbos deze dag georganiseerd. Met 42 enthousiaste en fanatieke jongens kon er om 10.30 uur afgetrapt worden voor deze sportieve dag.

Eerst werd iedereen welkom geheten en werd aan de spelers uitgelegd waarom deze dag georganiseerd werd, wat de doelstelling was en wat ze in het programma konden verwachten. Daarna namen de aanvoerders van de teams het stokje over om de gezamenlijke warming up te leiden. De 6 aanwezige trainers kregen een instructie van wat er van hen verwacht werd.

Er werd het eerste dagdeel van anderhalf uur een circuittraining afgelegd. Op het hoofdveld waren 6 trainingsvormen klaargezet. Door roulatie heeft elke speler deze vormen kunnen afwerken. Er waren o.a. afwerkvormen, voetvolley en voetgolf in het circuit verwerkt.

Na deze trainingssessie, waarin toch echt wel wat van de jongens gevraagd werd, was er even tijd voor pauze. Er was een lekkere gezonde lunch voor de jongens geregeld. De boys lieten zich de broodjes, thee en melk goed smaken.

Met hernieuwde energie werd het middagprogramma gestart. Een 4×4 toernooi vorm. Maar een andere dan ze gewend waren. Elke wedstrijd weer werden de spelers in andere teams geplaatst. In een steeds wisselende samenstelling streden de 42 jongens in teamverband naar een individueel resultaat. Bij winst van het team waren er 10 punten te verdienen, 5 punten voor een gelijkspel en 0 punten voor verlies. Elk teamdoelpunt werd ook beloond met een punt. Zo kreeg elke speler van het team dat bijvoorbeeld met 11-3 wint (10 punten voor de overwinning en 11 punten voor de score) 21 punten. Aan het eind van het toernooi dat 5 wedstrijden duurde waren er 3 spelers die in de prijzen vielen. 1. Milan Kwakkenbos, 2. Bob Schoot Uiterkamp en 3. Scott Leushuis waren de trotse winnaars. Deze prijzen werden beschikbaar gesteld door Morselt Mode, Rabobank Centraal Twente en Eurosport.

Alles bij elkaar genomen een meer dan geslaagde dag gezien de reacties van de kinderen en de mensen langs de kant. Een dag die mede mogelijk is gemaakt door de vrijwilligers van de kantine en de beheerders van ons sportpark en het bestuur van NEO, waarvoor grote dank. Bovendien een woord van dank voor de aanwezige trainers. En tenslotte de sponsoren die hun medewerking hebben verleend.D Day 1

 

 


Foto's

Klik op onderstaande foto om de volledige galerij te bekijken.


 

 

Reacties