Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
02 juni 2018

De bekerdroom van NEO JO8-1 komt uit!

Het onderwerp bij de jongens van de JO8-1 was de afgelopen weken niets anders dan de bekerfinale. Er moest nog één horde genomen worden om de beker in de handen te kunnen houden. En het was niet zomaar een tegenstander, de finale moest gespeeld worden tegen het dit jaar nog ongeslagen team uit Geesteren, Stevo JO8-1.

Bij de bookmakers was Stevo de huizenhoge favoriet en zodoende werd het NEO-team als underdog beschouwd. Een rol die de ploeg uit Borne dit seizoen vaker heeft gehad, maar hen zeker ligt. Aangekomen in het kerkdorp Drempt bij Doesburg werd door de honderden auto’s die langs de wegen geparkeerd stonden snel duidelijk dat de toeschouwersaantallen groot zouden zijn deze ochtend.

De vele meegereisde supporters hadden gezorgd voor een mooie sfeeractie. Een levensgroot spandoek van het team werd uitgerold. Alleen het vuurwerk ontbrak. Door het risico van een boete door de KNVB bleef het Bengaalse vuurwerk daarom dus in de tassen.

Vanaf de eerste minuut was direct duidelijk dat goed combinatiespel niet mogelijk was op een slecht bespeelbaar veld. Voor NEO was dit in het voordeel, aangezien Stevo net iets beter verzorgd combinatiespel kan spelen. Zoals in de bespreking was afgesproken zette de jongens van NEO direct druk op de jongens van Stevo, zodat ze niet aan hun gevaarlijk combinatiespel toe konden komen. Toch moest de in de eerste helft keepende Nout een aantal keren laten zien dat hij niet zomaar gepasseerd kon worden.

Het spel ging op en neer totdat Lenn één van zijn verwoestende schoten kon afvuren. Niet geheel onverdiend was de stand 1-0 voor NEO. Stevo probeerde de druk op te voeren maar de jongens van NEO wisten steeds het spel van de tegenstander te verstoren. Vanaf de voorste linie werd door Teun, Tijn en Wout afwisselend veel druk gezet op de verdedigers. Doordat er druk gehouden werd kon de JO8-1 op 2-0 komen door wederom Lenn.

In het pupillenvoetbal zegt een voorsprong van twee doelpunten niet veel, zo werd deze ochtend weer eens duidelijk. Nog voordat het rustsignaal gefloten werd was de stand alweer 2-2.

In de rust werden enkele aanwijzingen gegeven, de keepers werden zoals in elke wedstrijd gewisseld, Thijs Z. voor Nout en puntjes werden voor de tweede helft op de i gezet.

De tweede helft ging wederom op en neer, de teams waren in evenwicht, de inzet groot en de vraag was wie het volgende doelpunt zou gaan maken. Het was wederom NEO dat op voorsprong kwam. Teun pikte een afgeslagen bal van een Stevo-verdediger goed op en schoot de bal hard maar zeker geplaatst tegen de touwen.

Niet lang kon ons team genieten van de voorsprong doordat Stevo handig gebruik maakte van een snelle omschakeling, 3-3. De laatste 10 minuten moesten de beslissing brengen wie met de beker naar Twente zou gaan.

Vanaf de rechterflank zette Tijn steeds meer druk en vanaf links kwamen Wout en Thijs S afwisselend goed door. De toeschouwers stonden op de banken en bleven tot de laatste minuut kijken naar deze zeer spannende maar ook faire wedstrijd. Vier minuten voor tijd konden de NEO-supporters opnieuw juichen doordat wederom Teun NEO op voorsprong bracht, 4-3.

Stevo probeerde de laatste minuten nog eens alles om in ieder geval een gelijkspel eruit te slepen. Maar echte kansen werden door Stevo niet meer gecreëerd. Het collectief bleef onder leiding van de verdedigers Lenn en Nout, de keeper Thijs Z. zo sterk dat Stevo dit seizoen op de eerste nederlaag van het seizoen werd getrakteerd.

Het eindsignaal klonk en de jongens van NEO juichten en genoten van de overwinning en het behalen van de beker. Een superprestatie van de jongens en het was van het team een cadeau voor alle NEO-supporters die dit jaar het JO8-1 team hebben gesteund!

En wie voor de wedstrijd op het NEO-team geld had ingezet bij de bookmakers, kon met een volle knip naar huis.

NEO JO8-1 bestaat uit Thijs Seinen, Lenn Vehof, Tijn Eekers, Wout Luttikhuis, Thijs Zwerink, Nout Kienhorst en Teun Seelen. De trainers zijn Daniel Zwerink en Richard Kienhuis.

Reacties