Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
11 december 2014

Derby day: NEO ontvangt BVV Borne

De speeldagenkalender van de KNVB heeft het toetje van de eerste seizoenshelft voor de laatste wedstrijd bewaard. De derby van Borne: NEO – BVV Borne. Altijd een wedstrijd met een heel speciaal tintje en hoewel de echt scherpe randjes er allang vanaf zijn willen beide clubs juist deze wedstrijd maar wat graag winnen! En met name nu beide teams een goede serie hebben neergezet zou een overwinning een voortreffelijke manier zijn om te overwinteren.

Op 4 september 2011 was het voor het eerst sinds jaren dat de derby weer op het programma stond en met name bij de eerste wedstrijd, met prachtig weer, was het bomvol op ’t Wooldrik.
In dat seizoen promoveerde Borne via de nacompetitie, waarin NEO strandde tegen BWO. Twee seizoenen speelden de geelzwarten in de 3e klasse, maar helaas moest dat terrein vorig jaar weer prijs worden gegeven en staat de derby dus weer opnieuw ingepland.

Borne kende een raar begin van het seizoen. Thuis won de ploeg alles en dat is ook niet veranderd, maar de uitwedstrijden gingen vaak fors verloren. Dat laatste heeft het team ook bij kunnen draaien en met 13 punten uit de laatste 5 wedstrijden neemt de ploeg van scheidend trainer Anne de Jong een keurige tweede plek op de ranglijst in op slechts één punt van koploper de Tukkers. Inmiddels is bekend dat Edwin Louwes, een oud speler van de club, de nieuwe trainer zal gaan worden.

Voor NEO was de start van het seizoen dramatisch. Twee forse nederlagen tegen EMMS en Reutum. Inmiddels is het uiterst jonge team van Jan Willem van Holland, die kort geleden zijn contract met een jaar verlengde, al 6 wedstrijden ongeslagen en staat dan wel op de zevende plek, maar met slechts twee punten achterstand op BVV. Over spannende competities gesproken, want op 4 teams na lijken alle ploegen aan elkaar gewaagd.

Nadat er slordig punten werden gemorst in de thuiswedstrijd tegen Saasveldia won NEO afgelopen zondag met 3-1 van Sportlust in Vroomshoop en bleef daarmee in het spoor van de topploegen, terwijl Borne de topper tegen SV Enter keurig won met 2-1.

Voor NEO een leuke graadmeter om te zien waar het team echt staat. Bij vlagen wordt er prima gevoetbald, maar er zijn nog teveel fases waarin er, met name bij balbezit, met weinig controle gespeeld wordt. Met een groot aantal erg jonge spelers is dat overigens ook weer niet zo heel gek. Dan zal alleen maar beter gaan door dit soort wedstrijden te spelen.

Kortom alle ingrediënten zijn aanwezig voor een spannende derby en hopelijk willen veel mensen daar getuige van zijn! De wedstrijd begint om 14.00, maar u mag gerust iets eerder komen, want om 12.30 spelen NEO F5 en Borne F1 een heuse voorwedstrijd!

Reacties