Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
17 september 2015

Doelman Bob Peterman lang uit de roulatie

Het eerste elftal van NEO moet het de rest van het seizoen stellen zonder doelman Bob Peterman. Vorige week moest de sluitpost al binnen 10 minuten naar de kant na een ongelukkige botsing met een Saasveldia-aanvaller. Onderzoek in het ziekenhuis wees uit dat de achterste kruisband in zijn linkerknie afgescheurd is. Peterman zal minimaal negen maanden moeten revalideren voor hij weer in actie kan komen.

Peterman wordt vandaag (donderdag) al geopereerd door orthopedisch chirurg – en tevens clubarts van FC Twente – Roy Hoogeslag in Hengelo. Onlangs onderging FC Twente-keeper Sonny Stevens een soortgelijke ingreep.

De geschiedenis herhaalt zich
Ongelooflijk maar waar: vorig jaar scheurde doelman Tom Spitshuis van NEO (nu UD Weerselo) ook in een van de eerste wedstrijden van het seizoen zijn kruisband af. Nog altijd is Spitshuis niet volledig hersteld. Bijna exact een jaar later herhaalt de geschiedenis zich in Saasveld, want al na zes minuten was de wedstrijd voor de NEO-goalie voorbij.

“Een van onze verdedigers speelde de bal ongelukkig in de voeten van de spits van Saasveldia”, haalt Peterman tegenover BorneBoeit de desastreuze botsing van anderhalve week geleden in zijn herinnering terug. “Die gaf een lage steekbal en ik besloot uit te komen. Ik was ook op tijd, maar de linksbuiten kwam iets te laat en landde precies op mijn onderbeen. Ik wist meteen dat het mis was. Ik heb wel geprobeerd op te staan, maar had echt veel pijn. Gelukkig was onze fysiotherapeut Hans Groote Schaarsberg aanwezig en nadat ik naar de kleedkamer was gestrompeld, heeft hij wat testjes gedaan. Er zal veel speling in de knie. Hans regelde dat ik direct foto’s kon laten maken en dat ik al dinsdag bij dokter Hoogeslag terecht kon voor een gesprek. Ik heb veel mazzel dat ik al donderdag geopereerd kan worden.”

Een ander perspectief
Er wacht een lange herstelperiode van negen tot twaalf maanden voor Peterman. “Ik kan alleen maar hopen dat het bij negen maanden blijft. Dan kan ik aan het eind van het seizoen weer opbouwen en vanaf de volgende competitie misschien weer meedoen. Ik zal in elk geval gewoon de tijd nemen om te herstellen, dat forceren werkt alleen maar averechts”, besluit de fysiotherapeut in opleiding realistisch. “Voor mezelf heb ik de knop ondertussen omgezet. Dit is een mooie kans om zo’n zware blessure eens van de andere kant te bekijken.”

zie ook: www.borneboeit.nl

Reacties