Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
12 mei 2018

Fantastische opening van het jubileumjaar van NEO

Alles werkte mee gisterenavond in de geweldige tuin van Rob en Evelien Wensink, gesitueerd in oud-Borne, achter de oude bakkerij van Homan, nu bewoond door de familie Lokin. Fantastisch weer, een enorme opkomst, waarvan driekwart in historische kledij, en een viertal activiteiten.

Nadat spreekstalmeester en schrijver van het script Leo Leurink de mensen welkom had geheten en de eerste biertjes hun weg al hadden gevonden, werd er om acht uur begonnen met het eerste deel van het programma, het naspelen van de oprichtingsvergadering van Borne Vooruit, een naam die later veranderd werd in NEO.

Het huidige bestuur, aangevuld met “pastoor” Gerard Schwering, namen de rollen met verve voor hun rekening. Er waren een paar bijrollen voor mensen uit het publiek waarop het bestuur in wording uiteraard passend reageerde.

Nadat de club officieel was opgericht moest er vanzelfsprekend een toast uitgebracht worden en dat gebeurde met een door Bert Wanders speciaal gebrouwen NEO-centennial, een werkelijk heerlijk biertje dat gretig aftrek vond.

Veel mensen wisten het niet, maar de originele kleuren van NEO, toen nog Borne Vooruit geheten, waren groen en rood en beide kleuren zijn terug te vinden in het jubileumshirt dat door de spelers van NEO JO19-1 werd gepresenteerd. Een shirt met veel oog voor details en uiteraard met het logo van Het Ideaal, de hoofdsponsor van NEO. Het gepresenteerde shirt zal gedragen worden in de uitwedstrijden want op ’t Wooldrik zal NEO uiteraard in zwart-wit blijven spelen,

Het laatste officiële deel was het maken van een foto op basis van een van de allereerste foto’s die bekend zijn in de rijke NEO-geschiedenis. Alle mensen in historische kledij en uiteraard het team in het jubileumshirt werden naast “bakkerij Homan” vereeuwigd, een foto die een prominente plek zal krijgen in het jubileumboek.

Na de officiële plichtplegingen was het tijd voor het informele gedeelte en het bleef tot middernacht uitermate druk en zeer gezellig op de Koppelsbrink.

Het jubileumjaar van NEO werd daarmee op een geweldige manier afgetrapt. Alle aanwezigen waren laaiend enthousiast. En terecht! Een zeer verbindende bijeenkomst en hopelijk de opmaat voor een mooi jubileumjaar.

Na het weekend op de site een uitgebreide fotoreportage van de avond gemaakt door Remco Homan. Een klein aantal van bijgaande foto’s zijn geleend van Borne Boeit.


 

 

 

Reacties