Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
14 juni 2018

FC Suryoye - NEO: wie gaat er naar de tweede klasse?

Na twee spannende rondes wordt zondag de finale van de nacompetitie gespeeld om een plek in de tweede klasse. Dat Suryoye die finale zou halen leek op voorhand vanzelfsprekend, maar ook NEO ging toch ook redelijk overtuigend de eerste twee rondes door.

Het was wel tamelijk bijzonder dat het Suryoye erg veel moeite kostte om eerst Helios en later Robur et Velocitas van zich af te schudden. Tegen de Deventenaren moest de ploeg van Walter Weghorst tot twee keer toe een achterstand wegwerken, om uiteindelijk na verlenging met 4-3 toch aan het langste eind te trekken. Afgelopen zondag, uit bij Robur in Apeldoorn, was het Brian Hanna, die pas vlak voor tijd de verlossende 1-2 op het scorebord bracht en daarmee de finaleplek voor zich opeiste.

NEO hield het in de eerste ronde in Colmschate lang spannend, omdat de magere 1-0 voorsprong, ondanks legio kansen, niet uitgebouwd kon worden, maar uiteindelijk bleek de marge voldoende om de overwinning over de streep te trekken. Ook in Goor afgelopen zondag was de overwinning verdiend, maar ook toen werd pas in de absolute slotfase afstand genomen van Twenthe door goals van Mauro Lohuis en Ron Spoler.

Kijkend naar de finale mag je niet anders concluderen dan dat Suryoye op voorhand de grote favoriet is. Je kunt natuurlijk zeggen dat NEO zich makkelijk in de underdogpositie wil plaatsen, maar behalve dat Suryoye thuisvoordeel heeft, was er op de eindranglijst een gapend gat van zeventien(!!) punten tussen Suryoye en NEO. Misschien waren de Enschedeërs wel de beste ploeg in de afdeling, want ze wonnen twee keer van kampioen Barbaros.

Dat de aanval van de ploeg overloopt van kwaliteit moge duidelijk zijn. Liefst 96 keer deed men het netje bollen, in deze klasse bepaald geen misselijke prestatie. Het is dan ook niet voor niets dat twee smaakmakers, Brian Hanna en Diego van de Weide, volgend jaar in de derde divisie, bij HSC ’21, actief zullen zijn. Maar ook de rest van de ploeg is sterk en heeft veelal ruime ervaring op (hoog) amateurniveau.

NEO zal een erg goede dag moeten hebben om kans op succes te hebben. Maar de mensen die op 22 april ook al op de Wesselerbrink waren om Suryoye – NEO te aanschouwen zullen geconstateerd hebben dat NEO op die zondag gelijkwaardig was aan Suryoye en de ploeg zal de finale echt niet als een walk-over gaan beschouwen.

Het zal ongetwijfeld een heet middagje voor NEO, met veel publiek omdat de meeste clubs geen verplichtingen meer hebben. We hopen dat een groot deel van het publiek uit NEO-mensen zal bestaan. Trek je NEO-kloffie aan en kom NEO 1 steunen. Heb je geen vervoer? Geef je op voor de supportersbus.  Meer info vind je elders op de site.

 

Reacties