Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
06 mei 2016

Fleringen is NEO’s tegenstander in de laatste thuiswedstrijd van 2015-2016

Na het behalen van het kampioenschap schakelde NEO afgelopen zondag duidelijk een tandje terug. Niet geheel onlogisch gezien de uitbundige week ervoor. Desalniettemin had de wedstrijd tegen Saasveldia niet verloren hoeven te worden. Met name voor de pauze creëerde de ploeg legio kansen, maar helaas stond het vizier niet goed afgesteld.

Saasveldia kreeg in het tweede bedrijf de goals in de schoot geworpen want de manier waarop de treffers tot stand kwamen was niet des NEO’s. De veruit minst gepasseerde van de klasse gaf drie keer “niet thuis” en dat resulteerde in de eerste keer dit seizoen dat Martijn Jacobs zo vaak de gang naar het net moest maken. Alle drie de goals waren trouwens onhoudbaar voor hem. Ondanks dat verlies was er voor de tweede achtereenvolgende keer feest in het NEO-clubhuis vanwege het kampioensfeest van de NEO-dames.

Saasveldia bleef hierdoor, op doelsaldo, op de tweede plaats staan, hetgeen een vrijstelling voor de eerste nacompetitieronde zou betekenen.

Zondag komt Fleringen op visite, een ploeg waartegen in december verdiend, maar moeizaam met 2-0 werd gewonnen. Een benutte strafschop van Pascal van Berkum alsmede een kopbal van Bas Smits leverden de treffers op.

Fleringen bevindt zich in een lastig parket. De kleine club uit het Tubbergse kerkdorp kan zich alleen nog redden als er in Borne gewonnen wordt. De achterstand op een nacompetitieplek is inmiddels immers opgelopen tot vijf punten. Directe handhaving is na de afgelopen speeldag niet meer mogelijk. Afgelopen zondag werd er namelijk verloren van Berghuizen, hoewel in de drie thuiswedstrijden daaraan voorafgaand er maar liefst zeven punten werden behaald, waardoor de equipe van Hans Dirksen weer wat hoop begon te krijgen. Door de overwinningen van de Lutte en Heracles hangt die hoop nu echter aan een flinterdun draadje.

Voor NEO resteren nog twee wedstrijden. Thuis tegen Fleringen en uit tegen Almelo, beide teams die nog ergens voor spelen. Fleringen zoals gezegd tegen degradatie en Almelo wil graag de derde periode inpikken, waarmee het samen met Enter de belangrijkste kandidaat is.

NEO kan het niet maken om de resterende twee wedstrijden niet serieus te nemen, niet naar andere teams in 4A, niet naar de supporters en ook niet naar zichzelf. Daarvoor heeft het team dit seizoen gewoon teveel krediet opgebouwd.

We hopen dat ook deze laatste wedstijd een aantrekkelijke en bovenal sportieve wordt.

Reacties