Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
13 april 2016

Het beker-avontuur van NEO C6

Ik wil via deze weg alle jongens van C6 alsnog een groot compliment geven voor hun inzet bij de bekerwedstrijden. Door hun gezamenlijke inzet zijn de mannen tot de halve finale gekomen!  Door vastberadenheid en inzet werd er steeds weer gewonnen. Al ging het niet altijd even makkelijk. In de kwartfinale moesten ze spelen tegen Stevo C3 in Geesteren.

Vanaf de eerste seconde ging het hard tegen hard. De scheids liet veel toe. Wat soms positief was gezien het spel, maar ook negatief omdat hij vaak in het voordeel van Stevo floot. In de rust keken ze hierdoor dan ook tegen een 3-0 achterstand aan…

Tijdens de rust  hebben wij, de trainers, enkele jongens een opdracht gegeven die direct bij aanvang van de tweede helft al goed uitpakte. Binnen een paar minuten werd het al 3-1. Vervolgens werd er wéér gescoord.

3-2….De meegekomen ouders/broertjes/zusjes/opa’s en oma’s die dit zagen gebeuren zorgden spontaan voor bijpassende ritmische begeleiding door flink op de reclameborden te slaan die langs het veld hingen. Ook waren de luidkeelse aanmoedigingen niet van de lucht.

En toen kwam er de penalty. Eerst door de scheids laconiek afgewimpeld, maar die door de druk van de omstanders tóch genomen mocht worden. De scheids had namelijk al veel te veel vóór Geesteren gefloten en had àlle reden om zich schuldig en partijdig te voelen. 3-3…

Hierna werd het nóg spannender. Stevo voelde de druk van onze jongens, die nu hun àllerbeste beentje voor zetten en voor de victorie gingen. En toen.., vlak voor het eindsignaal.., werd door een mooie steekpass het doel nogmaals gevonden. Het net ritselde voor de laatste keer! 3-4! Wat een klasse!!  Wéér een ronde verder.

Op naar de halve finale!

Die halve finale moest gespeeld worden op zaterdag 26 maart, ’s ochtends om 9.00 uur (…) tegen Enter Vooruit C2. Het bestuur van Enter had besloten om deze wedstrijd op een ‘knollen’veld te laten spelen, waarop de bal niet eens wilde stuiteren. Ergens over een sloot. Op een achterafveld. Ver weg van alles.

Ze hebben daar ook  een prachtig kunstgrasveld. Zo één waar een halve finale op gespeeld had móeten worden en waarop onze jongens zeker de overwinning hadden kunnen behalen, want zó goed was Enter niet.

De jongens hebben door de zwaarte van het veld, in de eerste helft veel moeten geven, maar samen gingen ze ervoor. Fanatiek waren ze met hun allen. Juichende ouders, broers en zussen aan de zijlijn, en een enkele opa. Met genoeg kansen om er in de eerste helft méér uit te slepen dan de 1-1.

Helaas hebben ze de tweede helft niet kunnen omzetten in winst. Enter bleek te sterk. (lees: was het knollenveld gewend…) Ze verloren met 5-1. De teleurstelling was groot.  Ze waren zó dicht bij de finale! Maar in Enter stopte het voor hun.

Ik wil erg graag op deze manier nógmaals kenbaar maken dat de jongens  een zeer goede prestatie hebben neergezet.

Dit is beslist een eervolle vermelding waard op de site van NEO voor: ‘Onze jongens van C6’.

Arjan Florijn.

Reacties