Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
13 februari 2018

Hoofdklasser Sparta Nijkerk maatje te groot voor NEO

Een tweede stunt tegen een hoofdklasser zou wel erg sterk geweest zijn, maar op een tweetal reuzekansen in de eerste helft na was Sparta Nijkerk de bovenliggende ploeg. Een compliment aan NEO voor de open manier waarop de gasten tegemoet getreden werden.

In het eerste kwartier was er weinig krachtsverschil. NEO groef zich niet in, maar verdedigde ver van de goal af. De eerste kans voor de gasten leverde echter meteen een goal op. Denc had een fraaie actie in huis, maar via een NEO-rug plofte de bal via de binnenkant van de paal achter Bob Peterman.

Ruim vijf minuten later kreeg NEO de eerste van twee grote kansen. Helaas stuitte Ron Spoler op de Sparta-goalie in een een-op-een situatie. Toen Heus vlak erna, via alweer een van richting veranderd schot, Bob Peterman kansloos liet, leek NEO een beroerde avond tegemoet te gaan: 0-2.

Na een half uur had Rick ten Tusscher NEO weer in de wedstrijd kunnen brengen. Ook hij verscheen alleen voor de Sparta-goal, maar schoot slordig naast.

Vijf minuten voor de thee gooide Knoop de wedstrijd op slot. Bob Peterman bleek kansloos op de fraaie lob van de Nijkerkse middenvelder: 0-3.

In de tweede helft moest Jan Willem van Holland noodgedwongen twee spelers met blessures vervangen. Robin Oude Kamphuis en Ron Spoler ruimden het veld voor Stijn Baars en Twan Weghorst. Ook Jesse Keur kwam nog in het veld voor Rick ten Tusscher.

Sparta controleerde de wedstrijd na de thee, maar scoorde nog slechts een keer, na een slippertje van Steven Zonder. Eindstand derhalve 0-4, waar weinig op af te dingen viel.

Het mooie bekeravontuur zit erop voor NEO en de ploeg heeft zich mooi in de kijker gespeeld. Het vizier kan op de competitie gericht worden want zondag komt het sterke Sc Enschede, de ploeg van Paul Krabbe, op bezoek. Een cruciaal duel in de strijd om de derde plek, achter grootmachten Barbaros en Suryoye. Tot dan!

Reacties