Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
17 december 2017

“Jelle Jepma is een goede keeper én middenvelder bij NEO”

Terwijl de kerstdiners en vuurwerkshows voor de deur staan, maken veel voetbalclubs in Nederland de balans op. Hoe ging de eerste seizoenshelft? Wat kan er beter? En hoe gaan we van start na de winterstop? Vragen die bij de G-voetbalafdeling van NEO al lang en breed zijn beantwoord. “Wij hebben onlangs het nieuwe NEO G-voetbal beleidsplan gepresenteerd aan het bestuur om voor de komende jaren duidelijke richtlijnen te hebben en G-voetbal nog meer onder de aandacht te brengen van onze leden en daarbuiten. Dit plan is met veel enthousiasme ontvangen. We zijn hier ruim vijf jaar geleden met niets gestart. Inmiddels hebben we drie G-voetbalteams (een junioren en twee senioren) en groeit het ledenaantal nog steeds”, vertelt Angélique Koedijk, begeleider van het G-voetbal van NEO.

“En Jelle Jepma was er vanaf het eerste uur bij. Jelle is een keeper in hart en nieren en bovendien een heel goede middenvelder. Als keeper is hij sterk op de lijn en coacht hij het hele veld. Maar ook als middenvelder maakt hij flink wat meters. Een multifunctionele speler noemen ze dat toch? Hij pept iedereen altijd op. Niet voor niets is hij onze aanvoerder. Zonder altijd de aanvoerdersband te dragen, want bij elke wedstrijd wordt er een aanvoerder gekozen en krijgt iedere speler de gelegenheid aanvoerder te zijn.”

 “Ook buiten het veld is Jelle een bijzonder mens. Hij is sociaal, vriendelijk, nieuwsgierig en zeer fanatiek. Jelle staat altijd voor zijn team en de andere NEO G-teams klaar. In zijn fanatisme slaat hij wel eens door maar uiteindelijk tovert hij altijd weer een glimlach op zijn gezicht. Veel van de spelers uit onze G-voetbalteams zijn vrienden van elkaar geworden en ontmoeten elkaar ook buiten het voetbalveld. Volgend seizoen willen we graag uitbreiden naar vier teams. De werving voor nieuwe leden is in volle gang. We werken nauw samen met ondernemers, instellingen en buurtorganisaties. Tevens proberen we nieuwe spelers te bereiken via ons Facebookaccount en de NEO-website. En Jelle? Hopelijk blijft hij zijn hele leven hier voetballen”, eindigt Angélique met een glimlach.

NEO is een van de bijna 350 voetbalclubs waar kinderen en volwassenen met een beperking kunnen voetballen. De club en Jelle werden door de KNVB, Fonds Gehandicaptensport en ING verrast met een poster van Jelle. De drie organisaties werken samen om het G-voetbal de aandacht te geven die het verdient. Jelle was onder de indruk van zijn poster. Eén poster hangt inmiddels bij hem thuis en één poster krijgt een mooi plekje in de kantine van NEO.

Reacties