Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
24 januari 2021

Jeugd aan de beurt: bedenk jij een gave activiteit in coronatijd?

Scholen zijn dicht. Feestjes kunnen niet. Voor ons allemaal is deze tijd niet makkelijk, met name voor jongeren. In Borne zijn veel verenigingen en instellingen die zich dag in dag uit inzetten voor jongeren. Scouting, jeugdwerk, sportverenigingen, scholen. Iedereen probeert creatief te zijn om elkaar niet uit het oog te verliezen. Iedereen probeert coronaproof toch iets te kunnen doen.

Mooie initiatieven al gestart

Er zijn in Borne al heel veel mooie initiatieven gestart en er staan er ook nog verschillende op stapel. Jeugdwerk van een kerk bedacht een sterrenroute, Borne Beweegt organiseerde een variant op het programma “Kamp van Koningsbrugge”, alle sportverenigingen kregen rond Oud en Nieuw een code om enkele jongeren een online escape room aan te bieden, een moeder bedacht een Kabouterpad (dat helaas is vernield) en Borne Sport start met een beweegtocht vol verrassingen voor de basisschoolleerlingen.

Verlenging Lockdown

Er zit creativiteit in onze Bornse gemeenschap. Dat is, juist nu de lockdown nog langer gaat duren, ontzettend belangrijk. De gemeente Borne wil graag helpen om ideeën voor de jeugd tot bloei te brengen. Door mee te denken of door financiële middelen die vanuit de Rijksoverheid beschikbaar zijn, in te zetten.

Goed idee?

Heb jij een goed idee voor de jeugd, wil jij de organisatie oppakken maar heb je een (financieel) steuntje in de rug nodig? Mail dan snel naar info@borne.nl onder vermelding van “Jeugd aan Zet”. Dan neemt iemand van de Bornse werkgroep snel contact met je op!

Met vriendelijke sportieve groet,

Namens de Werkgroep “Jeugd aan de beurt”

Jurgen Schiphorst | Projectcoordinator Sport Zorg, Bewegen en Verenigingsondersteuning

Postbus 200, 7620 AE  Borne | Rheineplein 1, 7622 DG Borne

 (06) 21 21 59 02  | Aanwezig op maandag en dinsdag

j.schiphorst@borne.nl

Reacties