Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
29 april 2016

Kampioen NEO ontvangt promotiekandidaat Saasveldia

Voetballen om des keizers baard is een prachtige uitdrukking die aangeeft dat er eigenlijk niets meer op spel staat. En zakelijk gezien lijkt dat op te gaan voor NEO – Saasveldia, maar door een nieuwe regeling van de KNVB (zie uitleg hieronder) staat er voor de rood blauwen wel degelijk wat op het spel.

Heel NEO was zondag logischerwijze in totale euforie door het behalen van de titel in de vierde klasse A. Met twaalf punten voorsprong op Oldenzaal en Saasveldia en nog drie speelrondes te gaan voorwaar een knappe prestatie.

Na een mini-dip na de winterstop behaalde NEO in Enter alweer de zevende zege op rij met daarin het veelzeggende doelsaldo van 27-4. Een stabiele serie op basis waarvan het kampioenschap uiteindelijk logisch was. Omdat Enter nadrukkelijk in de race was voor een periodetitel had het team van Jan Willem Hollland op veel meer tegenstand gerekend. Wellicht dat Enter wat terughoudend begon op basis van de wedstrijd in Borne (4-0 verlies), maar feit was wel dat de mannen van Henk Minnegat op geen enkel moment in de wedstrijd zijn gekomen. Zoals wel vaker de laatste weken liet NEO veel mogelijkheden onbenut om de wedstrijd al vroeg “op slot te gooien”. In zo’n kampioenswedstrijd nog wel leuk ook, want nu bleef de spanning tot de tweede goal tenminste nog een beetje aanwezig.

Saasveldia daarentegen kende een forse inzinking door een serie van drie nederlagen op rij te moeten incasseren (tegen Overdinkel, Borne en de Lutte) waarmee de club uit Bruins-City op slag kansloos was voor de titel. Eigenlijk wordt hiermee het verhaal van Saasveldia in de laatste paar seizoenen in een notendop samengevat: in basis één van de betere teams van de afdeling, maar nog nooit constant genoeg geweest om de hoofdprijs te pakken.

Maar het zal de club worst zijn als via de tweede periodetitel wel promotie kan worden afgedwongen. De KNVB heeft een wat andere regeling bedacht waardoor de eindrangschikking ook van groot belang is. Op dit moment staat Saasveldia op doelsaldo op de tweede plek en als dat zo blijft mogen de mannen van Jan Megelink de eerste ronde van de nacompetitie overslaan. Er hoeft dan alleen maar een dubbel duel te worden gespeeld tegen de nummer 12 van de derde klasse A (op dit moment EMMS) om promotie af te dwingen. Een aanlokkelijk vooruitzicht.

De wedstrijd in Saasveld eindigde indertijd in 1-1 na een rommelige slotfase waarin een aan NEO al toegekende strafschop alsnog werd teruggedraaid.

We hopen dat twee van de betere ploegen uit 4A er een mooie en sportieve wedstrijd van zullen maken. met een prachtige voorwedstrijd als opwarmer. De F-meiden van beide clubs spelen tegen namelijk elkaar.

NEO 2 heeft de nacompetitie in eigen hand. Zondag wacht de uitwedstrijd tegen het BWO 2 van Daniel Esman, dat al een periodetitel op zak heeft.

Reacties