Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
21 april 2016

Kan NEO 1 in Enter het voorbeeld van Dames 1 volgen?

Na een voetballoos weekend kan NEO komende zondag in en tegen Enter de draad weer oppikken. En wat voor een draad! Bij winst is het team van Jan Willem van Holland immers kampioen. Veel NEO-fans zullen naar het klompendorp afreizen, zeker omdat er vanwege de bekerfinale geen betaald voetbal is.

Na een stroeve start na de winter heeft NEO inmiddels al weer zes keer achtereen gewonnen en daardoor een ruime voorsprong van tien punten opgebouwd op de concurrentie. En dat met nog vier potjes te gaan.

Afgaand op de thuiswedstrijd tegen Enter lijkt er geen vuiltje aan de lucht voor NEO, maar schijn bedriegt. In Borne presteerde de ploeg van Henk Mennegat ver onder de maat en tot een paar weken geleden was Enter in acuut degradatiegevaar. Dat gevaar is nog steeds niet geweken, maar door van de laatste zeven wedstrijden er maar liefst vijf te winnen zijn de bewoners van de Krompatte ineens volop in de race voor de laatste periode. Daar waren aansprekende zeges bij: 4-0 tegen Oldenzaal en 3-1 bij RSC. Zoals Bob Dylan al eens zong: The times they are a-changing.

NEO deed twee weken geleden wat het moest doen, namelijk winnen tegen Sp. Overdinkel. Een zege die weliswaar wat laat, maar zonder echte problemen tot stand kwam. Omdat Oldenzaal en Saasveldia ook wonnen moest NEO een mogelijk feestje met minstens twee weken uitstellen.

Enter heeft afgelopen jaren bewezen over een meer dan gemiddeld team te beschikken, met een paar spelers die vanwege hun individuele capaciteiten het verschil kunnen maken. Jules Wegdam en René Nijenhuis hebben het netje allebei al negen keer laten bollen en met Jeroen Nijhof, Sander Weenk en doelman Alex Calkhoven herbergt Enter ook de nodige routine.

Uiteraard kun je er niet omheen dat NEO als favoriet het kunstgras in het klompendorp zal gaan betreden en daar loopt het team inmiddels niet meer voor weg. Hopelijk kan zondag de kroon op werk gezet worden. Het team en begeleiding heeft het verdiend.

We hopen en verwachten veel NEO-mensen te zien zondag. Eventueel kan er met de supportersbus gereisd worden. Zie daarvoor een ander bericht op deze site.

Tot zondag!

NEO 2 deed zondag goede zaken door van MVV ’29 te winnen. De mannen van Ben van Rijn hebben het in eigen hand om een (vervangende)  periodetitel te behalen. Zondag wordt er om 11.00 ingehaald bij Rood Zwart.

Reacties