Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
15 oktober 2014

Keepersdag NEO ook voor de 11e keer een groot succes!

Ruim 80 jeugdkeepers hebben de weg gevonden naar ‘t Wooldrik in Borne voor de inmiddels traditionele, tweejaarlijkse keepersdag.
Deze dag georganiseerd voor jeugdkeepers van 6 t/m 18 jaar wordt nu al voor de 11e keer door RKSV NEO georganiseerd en het Keeperscollectief Twente werkt hier graag aan mee!
Deze dag is mede mogelijk gemaakt door Stichting Promoting NEOo, Notaris Scherfke en de RABO bank.

Elke leeftijdsgroep krijgt ‘s morgens de oefenstof aangeboden op zijn of haar niveau, zodat iedereen er aan het eind van de dag een voldaan gevoel aan overhoudt.
Niet alleen leren staat voorop, maar ook het plezier in het spelletje is minstens zo belangrijk.
Er komen diverse trainingsvormen aan bod, waarbij ook de voetballende kwaliteiten van de keepers niet worden vergeten. Een moderne keeper moet tegenwoordig minstens zo goed kunnen voetballen als een gemiddelde voetballer.

Iedereen luistert aandachtig, naar de aanwijzingen als deze door Eddie Pasveer worden uitgelegd. Hierbij maakt hij gebruik van Ruben Tepperik (Rohda Raalte) om de oefeningen te verduidelijken. Na de uitleg kan iedere groep onder  begeleiding van een keeper van het Keeperscollectief en een assistent van NEO aan de slag om de oefeningen in praktijk te brengen.

Na de lunchpauze is er een demonstratietraining verzorgd door het Twents Keeperscollectief m.m.v. Dennis Telgenkamp en Renze Fij, beide keepers bij Heracles Almelo. Ook hier worden de jeugdkeepers actief in het programma opgenomen, en mag er van elke groep een keeper een oefening meedraaien met de grote mannen. Niets mooier dan tussen deze eredivisiekeepers te mogen staan!

De beide keepers gaan na de demonstratietraining samen met de verschillende groepen op de foto. Waarbij iedereen natuurlijk het liefst naast deze mannen wil staan!

‘s Middags wordt het programma voortgezet met een spelcircuit, waarbij het geleerde van de ochtend op spelenderwijs in de spelvormen terugkomt.
Een kakofonie van geluid schalt over het veld. Juichkreten wisselen elkaar af met gegilde aanwijzingen en kreten van teleurstelling van een doorgelaten bal.
En natuurlijk worden er de hele dag door veters gestrikt.

Aan het eind van de dag is er een beker voor de meest opvallende keeper (Douwe Everink), en de jongste (maar wel één van de meest fanatieke) deelnemer, Jasper Krake, kreeg een aanmoedigingsprijs in de vorm van een paar keepershandschoenen.

Al met al een geslaagde dag, mede door de perfecte organisatie, een dag die zonder wanklank verlopen is.
Tot over twee jaar!

Bron

Fotogalerij

Ook de foto’s van de NEO-fotograaf zullen binnenkort op deze site te zien zijn!

Reacties