Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
11 november 2016

De laatste stand van zaken: volgende week duidelijkheid

De laatste stand van zaken: volgende week duidelijkheid

Vorige week maandag zijn van alle kunstgrasvelden monsters genomen van het rubbergranulaat. Deze monsters zijn inmiddels door een laboratorium onderzocht, en de resultaten liggen sinds woensdag bij de GGD. De GGD heeft aangegeven hun advies over de gezondheidsrisico’s begin volgende week klaar te hebben.

De BLOS verwacht op basis hiervan een besluit te kunnen nemen. Nadat dit gedeeld is met College en Raad, krijgen we het als verenigingen te horen. We rekenen er dus op halverwege volgende week meer duidelijkheid te krijgen over onze velden.

Twee mogelijke scenario’s

  1. Mocht uit het onderzoek blijken dat bij NEO de gebruikelijke rubberkorrels op de velden liggen, verwachten we de lijn van KNVB, RIVM en Ministerie VWS weer te gaan volgen. Gewoon weer voetballen dus in afwachting van het landelijke RIVM-onderzoek eind dit jaar/begin volgend jaar.

 

  1. Mocht uit het onderzoek blijken dat er naast de gebruikelijke rubberkorrels andere (schadelijke) stoffen op de velden liggen, zal het lopende verbod waarschijnlijk gehandhaafd blijven. In dat geval zullen we de gemeente nogmaals voorstellen het rubbergranulaat per direct te vervangen.

Wij zijn wel opnieuw teleurgesteld dat wij als vereniging, ondanks toezeggingen, weer niet geconsulteerd worden vóór er een definitief besluit genomen wordt.

Houd de website in de gaten voor updates en de meest actuele trainings- en wedstrijdschema’s.

Namens het bestuur en voor vragen

Albert Jonathans
vicevoorzitter@rksvneo.nl –  0643887688

Reacties