Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
20 oktober 2016

Kunstgrasverbod UPDATE

Sinds maandagavond is er heel veel voor en achter de schermen gebeurd. Als NEO bestuur scharen ons achter het besluit van de gemeente om over te gaan tot een kunstgrasverbod.

De laatste stand van zaken
Vanmorgen heeft  NEO samen met de andere voetbalverenigingen bijgaande brief besproken met de BLOS/gemeente. Hierin pleiten we o.a. voor een apart onderzoek, gebaseerd op de daadwerkelijke samenstelling van het granulaat op de Bornse velden. De BLOS/gemeente heeft ons aangehoord en komt binnenkort met een reactie.

Wij maken ons net zo goed zorgen over de gezondheid van onze senioren als van onze jeugd. Dit hebben we ook aangegeven bij de BLOS/gemeente. Wij overwegen ook de senioren op termijn niet op het  kunstgras te laten spelen.

Enkele praktische besluiten:

  1. Alle thuiswedstrijden en trainingen van NEO-jeugdteams worden gepland op natuurgras
  2. Per direct een verbod op uitwedstrijden van NEO-jeugdteams op kunstgras. Het NEO-wedstrijdsecretariaat zal, in de week voorafgaand aan de wedstrijd,  contact zoeken met de thuisclubs om – indien nodig – de wedstrijd naar natuurgras te verplaatsen. Is dit niet mogelijk, zal de wedstrijd NIET gespeeld worden en het team zsm geïnformeerd worden. Eventuele boetes zijn voor rekening NEO.
  3. Spelers onder 18 die meespelen met seniorenteams mogen alleen op kunstgras met een geen-bezwaar-verklaring van de ouders. Zonder zo’n verklaring kan deze speler niet meedoen, tenzij de wedstrijd op natuurgras wordt gespeeld.

Onderstaand de brief van de Bornse veldsportverenigingen t.a.v. de BLOS.

Hou de website in de gaten voor de meest actuele trainings- en wedstrijdschema’s.

Wordt vervolgd…

Namens het bestuur

Albert Jonathans vicevoorzitter@rksvneo.nl 0643887688

Brief Kunstgras BLOS

Reacties