Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
13 december 2018

Laatste thuiswedstrijd van 2018, NEO tegen WVV'34

Afgelopen zondag gooide Pluvius roet in het eten voor wat betreft de uitwedstrijd van NEO bij DSVD. Al op zaterdagmiddag ging er een streep door het duel en tot afgrijzen van vrijwel alle betrokken clubs moeten alle afgelaste wedstrijden nog voor Kerstmis worden ingehaald, 23 december dus.

Zoals vorige week al gememoreerd was het voor de NEO-supporters even wennen in de thuiswedstrijd tegen Losser. Na een aantal erg soepele overwinningen leek er wat zand in de machine te zitten en de brigade van Gerard Bos had dan ook lang uitzicht op een punt. Dat NEO toch drie punten overhield aan het duel was niet onverdiend, maar het was wel in een matig duel.

Zondag wacht WVV’34, het team van de Hengeveldse coryfee Roy Workel, die daarin gesteund wordt door Mike te Wierik en Rob Snijders. Nadat WVV twee jaar geleden degradeerde naar de vierde klasse leverden de groengelen een topprestatie door na een jaar alweer te promoveren, iets hetgeen weinig degradanten is gegeven.

De Wegdamse Voetbalvereniging zit wel in een wat mindere fase op dit moment en het zal er alles aan gelegen zijn om 2018 met een goed gevoel af te sluiten. In de laatste vier duels werd er slechts één schamel puntje behaald en dat was afgelopen zondag tegen Saasveldia, een duel waarin de thuisclub trouwens wel het betere van het spel had en waarin overigens weer een beroep gedaan kon worden op Wouter Horstink, hun gevaarlijke aanvaller, die met vijf goals topscorer is.

Het scoren lijkt een beetje het probleem van WVV want in elf duels bolde het netje slechts twaalf keer en daarvan werden er alleen al vijf gemaakt tegen Victoria. Daarentegen kreeg de ploeg ook maar 18 goals tegen, net zoveel als koploper Sportlust…..

Er komt derhalve een stugge tegenstander naar ’t Wooldrik, waartegen NEO twee seizoenen geleden vier punten behaalde. De uitwedstrijd was destijds het openingsduel van het seizoen en eindigde in 2-2. Voor NEO is het zaak om te proberen te blijven aanpikken bij het leidende trio uit Glanerbrug.

Deze week werd overigens ook bekend dat Jan Willem van Holland ook in het seizoen 2019-2020 de NEO-selectie van oefenstof zal blijven voorzien. Voor alle partijen bleek de samenwerking dusdanig dat van Holland voor het zesde achtereenvolgende seizoen aan de Twickelerblokweg actief zal zijn.

Reacties