Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
14 november 2017

Leerzame training door FC Twente Jeugdtrainers

Op maandag 13 november vond een speciale training plaats op het hoofdveld van NEO. Job ten Thije en Emino Meram, beide jeugdtrainers bij FC Twente, waren naar NEO gekomen om een training te verzorgen aan de JO15-5 en de JO15-4. Deze training kwam voort uit een actie voor Kirstens Kopgroep. Deze stichting zamelt geld in voor onderzoek naar de genezing van hersentumoren (www.kirstenskopgroep.nl). NEO had bij een actie geboden op een training door twee FC Twente trainers.

De avond startte met een aftrap in de kantine van NEO. Daar werd door Job ten Thije het een en ander verteld over hoe de jeugdtrainingen bij FC Twente georganiseerd worden. En natuurlijk wat de bedoeling van de rest van de avond was. Om 18.30 kon iedereen aan de slag. In eerste instantie op het halve veld maar dankzij de medewerking van de teams die normaal op het hoofdveld trainen vanaf 19.00 uur op het hele veld. De training bestond uit verschillende soorten oefeningen, stuk voor stuk zeer leerzaam en de ene keer wat ontspannen maar de andere keer behoorlijk pittig. Uiteraard werd de training afgesloten met een partijtje!

Na afloop verzamelden alle spelers en trainers zich weer in de kantine, die deze avond voor deze gelegenheid speciaal was. Daar werd kort, onder het genot van een drankje en chips aangeboden door het jeugdbestuur, teruggekeken op de training en was er de gelegenheid om vragen te stellen. Die gingen over allerlei zaken: ben je voor Twente of Heracles? Wordt je als trainer betaald of heb je ook nog een andere baan? Heb je nog wat goede verdedigingstips?

Ter afsluiting werd door de spelersgroep nog een leuk bedrag aangeboden aan Job ten Thij voor Kirstens Kopgroep. Dat was door de spelers bij elkaar gebracht door het verzamelen van statiegeld en een sponsor-rondje langs familie en bekenden.

Op de app-groepjes van beide teams bleek dezelfde avond al wel snel dat de spelers erg van de avond genoten hadden. We kunnen dan ook terugkijken op een leuke avond.

Dank aan Job en Emino voor deze leuke training en dank aan alle betrokkenen bij NEO voor de flexibiliteit om deze avond mogelijk te maken.

Bart Freriks

Coördinator JO13 t/m JO15

RKSV NEO

 

Reacties