Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
19 november 2017

Matig NEO komt niet verder dan 0-0 tegen de Tukkers

Op een koud en winderig Wooldrik heeft opnieuw puntverlies geleden. Meer was ook niet terecht geweest, want ondanks dat er in het veldspel weinig verschil zat had het met veel passie spelende de Tukkers de beste kansen.

In het eerste half uur speelde de ploeg van van Holland zijn beste voetbal. Met veel variatie werd het Albergse doel bestookt. Ron Spoler werd in die fase tot twee keer toe vlak voor de goal in stelling gebracht, maar de aanname op de borst was dusdanig dat de bal wegsprong. De mooiste aanval was er eentje tussen dezelfde Spoler en Mauro Lohuis. De verfijnde combinatie strandde echter in een hoekschop. Nadat Pascal van Berkum nog eens net naast schoot kwam de Tukkers beter in het spel.

Nadat er in het zijnet werd geschoten kregen de gasten halverwege het eerste bedrijf een vrije trap op een gevaarlijke plek na erg knullig balverlies op het middenveld. Bob Peterman moest de eerste reddingen van de middag verrichten en dat bleken niet de laatsten te zijn.

NEO werd voor de pauze eigenlijk niet meer gevaarlijk. De Tukkers daarentegen wel. Na een vlotte counter redde Bob Peterman opnieuw toen een vijandelijk aanvaller alleen voor hem opdook. Nadat een gevaarlijke lob net over het NEO-doel zeilde was de laatste kans ook voor de ploeg van Remco Weusthof. NEO mekkerde over een vrije trap die de Tukkers heel snel nam. Opnieuw bleek Peterman in de één tegen één situatie niet te passeren.

De tweede helft begon goed voor NEO. De ingevallen Tim Bijker bediende Ron Spoler die Pascal van Berkum op pad stuurde. Alleen voor de keeper kon hij de bal echter niet naar de verre hoek sturen en schoot recht op de goalie. Na een kleine tien minuten leek NEO de score te openen. Ron Spoler kopte de bal knap in, maar de arbiter van dienst meende dat er geduwd was. Een beslissing waarover je gerust van mening over kon verschillen.

Het spel golfde vervolgens heen en weer met aan beide kanten nauwelijks geslaagde combinaties. De Tukkers was wat feller en won veel tweede ballen. Kansen leverde dat nauwelijks op behoudens een kopbal op de bovenkant van de lat. Ook de Tukkers kon trouwens een, wegens buitenspel, afgekeurd doelpunt laten noteren en daarmee was de koek vrijwel op. Vlak voor tijd kwam Pascal van Berkum nog in een kansrijke situatie maar zijn inzet kon met een uiterste krachstinspanning onschadelijk worden gemaakt.

0-0 derhalve en dat was over de hele wedstrijd in overeenstemming met de krachtsverhoudingen, De Tukkers zal zichzelf wellicht verwijten twee 100% kansen niet te hebben verzilverd.

Barbaros pakte vanmiddag zonder puntverlies de eerste periode en omdat ook Suryoye won wordt de achterstand op de twee koplopers groter. Komende zondag gaat NEO naar Oatmuske om daar tegen het geplaagde KOSC op te nemen. De ploeg van Peter de Vries pakte bij sc Enschede een knappunt na met 2-0 te hebben achter gestaan. Good old Harm Bossink lijkt weer van stal te zijn gehaald, want hij scoorde de gelijkmaker. De ploeg blijft echter met drie punten de houder van de rode lantaarn. Alle hens aan dek in Ootmarsum dus en NEO kan de borst natmaken.

NEO 2 won met 3-2 heel knap van koploper Bon. Boys 2. NEO VR1 liep daarentegen tegen de eerste nederlaag aan. De vrouwen van Marienheem wonnen met 5-2 en naderen NEO tot twee punten.


 

 

 

 

Voor meer foto’s bekijk het album. Kan ook via het tabblad foto’s op de homepage

Bekijk het fotoalbum

Reacties