Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
06 september 2015

Matig NEO komt niet verder dan gelijkspel tegen tiental van Saasveldia

Uiteraard werd na afloop in alle emotie met de beschuldigende vinger in de richting van de dienstdoende scheidsrechter gewezen. Dat die door twee dubieuze beslissingen Saasveldia mede in het zadel hielp was waar, maar NEO moet voornamelijk naar zichzelf kijken. De equipe van Jan Willem van Holland speelde in slechts korte fases naar behoren en moest in een periode dat Saasveldia met 10 man speelde nog de gelijkmaker incasseren ook.
De wedstrijd begon dramatisch voor NEO en dan met name voor doelman Bob Peterman. Na een foutieve pass in de NEO-defensie moest greep hij kordaat in, maar bleef vervolgens geblesseerd liggen en moest vervangen worden door de prima keepende Martijn Tijhuis. Een eerste diagnose lijkt op een kruisbandblessure te wijzen.
Het eerste deel van de wedstrijd was heel pover van beide kanten. Enorm veel balverlies en een NEO dat veel te vaak de hoge bal hanteerde, iets dat bij de stevige wind schier onmogelijk was. Pas in het laatste kwartier voor de pauze deed NEO wat het moest doen. Een aantal vlotte combinaties over de grond leverden vier kansen op. Het eerste schot was van Max Brunninkhuis na een mooie aanval. Vlak daarna een fraaie een-twee door het midden tussen Coen Schwering en Twan Weghorst waarna eerstgenoemde wat wild over schoot. Toen er vervolgens te kort werd teruggespeeld leek de thuisclub echter te scoren. Jidde Kuivenhoven vond Martijn echter op zijn weg. Nadat Job Ravelli uit een moeilijke hoek naast schoot waar een voorzet wellicht beter was geweest moest Wout Deterd op de lijn nog even redding brengen na een corner. Vlak daarna scoorde NEO echter wel. Een hele fraaie combinatie via Job, Kees Vreeswijk, Max en Mauro Lohuis stelde Twan in staat koppend de score te openen 0-1 en tevens de ruststand.
Na de thee speelde NEO nog een kwartiertje redelijk. Max lobde net over, Pascal van Berkum schoot op de Saasveld-goalie en na een fraaie pass van Job had Twan eigenlijk 0-2 moeten scoren. Op een paar meter van het doel kopte hij geheel vrijstaand op de lat. Er volgden twee rebounds waaruit zelfs gescoord werd, maar helaas voor NEO werd er buitenspel geconstateerd. Vanaf het moment dat Saasveldia met 10 man kwam te staan na een wel erg zware rode kaart raakte NEO de weg kwijt. De thuisclub gooide er een schepje bovenop en NEO kon weinig geslaagde combinaties meer op de mat leggen, maar was ook niet in staat de nodige strijd aan de dag leggen om de voorsprong over de streep te trekken. Ruim 10 minuten voor tijd kwam de thuisclub op gelijke hoogte na een vrije trap die niet gegeven had mogen worden. Steven Zonder kreeg een forse duw in de rug die niet bestraft werd. Saasveldia kreeg vervolgens wel een (terechte) vrije trap en in een mêlee van spelers viel de bal via bij de tweede paal binnen: 1-1.
NEO restte nog tien minuten om een treffer te maken en ondanks erg gehaast spel leek die er toch te komen. Na een mooie aanval werd buitenspel keurig omzeild door Twan die vervolgens door de Saasveldse goalie onderuit werd gehaald. Penalty oordeelde scheidsrechter Besselink die het vlagsignaal van zijn assistent eerst resoluut en logisch wegwuifde. Na toch nog even met hem te hebben gepraat herriep hij zijn beslissing op onbegrijpelijke gronden en ook volledig onterecht. Na 90 minuten bleef het dus 1-1, mede omdat Pascal in de laatste aanval nog over schoot.

NEO had in een paar situaties dan wel pech met arbitraire beslissingen, maar zal allereerst naar zichzelf moeten kijken. De ploeg kan veel beter en heeft dat in de voorbereiding laten zien ook. Bovendien was Saasveldia vanmiddag ook niet echt de ploeg in topvorm.

Komend weekend komt Vasse op bezoek en dan is er kans op revanche en de eerste driepunter van het seizoen. U bent van harte welkom.

NEO 2 opende het seizoen wel met een overwinning. BWO 2 werd thuis met 3-2 verslagen.

Reacties