Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
01 juli 2020

Mats Wieffer maakt mooie volgende stap in zijn profcarrière

De volgend tekst is integraal overgenomen van de website van Excelsior waarvan ook de foto’s zijn geleend.

Mats Wieffer speelt de komende drie seizoenen voor Excelsior Rotterdam. De twintigjarige middenvelder stond de afgelopen jaren onder contract bij FC Twente. Hij maakte sinds de D-jeugd onderdeel uit van de jeugdafdeling van de club uit Enschede.

Goed gevoel
Na tien jaar kwam een eind aan zijn periode bij FC Twente. Verschillende clubs klopten vervolgens bij hem aan. ,,Ik heb met een aantal clubs gesproken en de mogelijkheden die ik had tegen elkaar afgewogen. Ik wil echter spelen en die kans is bij Excelsior groter. Bovendien had de club een goed beeld van mij en lieten ze weten mij echt graag te willen hebben. Dat alles bij elkaar gaf mij een goed gevoel om te kiezen voor Excelsior Rotterdam.’’

Ambitie
Ook de ambities van Excelsior Rotterdam passen bij de in Borne geboren middenvelder: ,,Bij Excelsior denk ik aan de Eredivisie en de club heeft ook de ambitie om op dat niveau terug te keren. De Keuken Kampioen Divisie is een sterke competitie, maar Excelsior kan en wil komend seizoen wel bovenin gaan meedraaien. Het is in deze fase nog lastig zeggen, omdat veel nog onzeker is, maar normaal gesproken ga je met Excelsior spelen om promotie.’’

Eerlijk
Trainer Marinus Dijkhuizen heeft ook een goede indruk achtergelaten bij Wieffer: ,,Hij lijkt mij een eerlijke man. Ik houd er niet van als mensen eromheen draaien. Als iets niet goed is, hoor ik dat ook graag, want dan kan ik daar iets mee doen. Hij heeft ook uitgelegd hoe hij wil spelen en dat sprak mij aan.’’ Wieffer omschrijft zichzelf als iemand die graag vooruit wil voetballen, een goede balaanname heeft en makkelijk kan scoren.

Multifunctionele speler
,,Bij Jong FC Twente had ik afgelopen seizoen veel goals en assists. Ik ben een multifunctionele speler, die op verschillende posities uit de voeten kan. Ik heb ook achterin op verschillende plekken gestaan. Dat ik op meerdere plekken kan spelen is voor de trainer natuurlijk lekker, maar het is ook prettig als je je op een bepaalde positie kunt richten en dan heb ik een lichte voorkeur voor 8 of 6 op het middenveld.’’

FC Twente
Mats Wieffer begon op zijn vijfde met voetballen bij RKSV NEO in zijn geboorteplaats Borne. Toen hij in de E’tjes speelde werd hij gescout door FC Twente. Een jaar lang trainde hij een keer in de week mee bij FC Twente en als D-pupil maakte hij definitief de overstap. Hij kwam uiteindelijk bij de beloften en speelde twee wedstrijden met het eerste elftal. ,,Het is een mooie tijd geweest, maar ik ben nu toe aan een nieuwe uitdaging en heb veel zin om bij Excelsior te beginnen.’’

Rotterdam
Bij FC Twente trainde Mats dagelijks op het trainingscomplex in Hengelo op tien minuten van zijn ouderlijk huis. Nu hij naar Excelsior komt, verhuist hij naar Rotterdam. ,,Het is wel goed dat ik op mezelf ga’’, lacht hij. ,,Bij mijn ouders werd natuurlijk alles gedaan en dat was ideaal, maar het is goed dat ik straks alles zelf moet doen. Dat zal wennen zijn en we zullen zien of het goed komt, maar ik zie daar geen problemen hoor.’’

 

Reacties