Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
26 april 2018

Mogelijke problemen programma, uitslagen en standen op de website

Voor het actueel houden van de website voor wat betreft het wedstrijdprogramma, de uitslagen en standen op de homepage, de uitslagenpagina en de teampagina’s maakt NEO gebruik van de diensten van MijnClub. MijnClub zorgt ervoor dat de data van de KNVB op de juiste manier op de NEO-site terecht komen.

Deze week heeft Voetbal.nl een groot aantal accounts, die gekoppeld waren aan MijnClub, tot en met 7 mei geblokkeerd omdat men vindt dat ze op een onjuiste manier worden gebruikt. Die accounts worden door NEO namelijk ook gebruikt voor MijnClub en dat zou niet volgens de gebruikersvoorwaarden zijn.

Voetbal.nl is een initiatief van SportLink, dat dezelfde service biedt als MijnClub en daar wringt nou juist de schoen. Volgens SportLink maakt MijnClub onterecht gebruik van de data van de KNVB en zouden daar rechten voor moeten worden betaald.

Nadat de accounts waren geblokkeerd kwam MijnClub met een reactie dat gebruikers (ook NEO dus) maar nieuwe accounts moesten aanmaken, maar ook die werden heel vlot geblokkeerd op basis van het IP-adres.

Vanmorgen gaf MijnClub aan dat ze de NEO-site handmatig van een update hebben voorzien en dat ze bezig zijn met een structurele oplossing voor het probleem.

Om een lang verhaal kort te maken: het kan zijn dat er oneffenheden zijn in de publicaties van programma, uitslagen en standen. Dat ligt op dit moment buiten de macht van NEO, dat alleen een zakelijke overeenkomst heeft met MijnClub en daarvan op korte termijn een oplossing verwacht.

 

Reacties