Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
17 december 2016

Morris Bonthuis en Scott Leushuis gekozen in eliteteam KNVB

Een aantal talentvolle spelers van NEO heeft dit najaar meegedraaid in diverse KNVB-selecties. Pepijn ten Donkelaar en Mark Freriks deden het voortreffelijk, maar wisten helaas net niet door te dringen tot de laatste zestien spelers die uit een groep van achtenveertig geselecteerd werden. Pepijn zit overigens nog wel in de selectieprocedure van Go Ahead Eagles. Dat geldt ook voor Kyan Missant uit NEO JO11-1, die bij FC Twente in de selectieprocedure zit.

Dat geldt wel voor Morris Bonthuis en Scott Leushuis die vanaf zestien januari een wekelijks programma gaan hebben met de elitegroep jongens onder de dertien van de KNVB. Allereerst zal er drie keer tegen het team van de regio noord gespeeld worden en vervolgens staan ontmoetingen met onder dertien-teams van zes profclubs op het programma.

Uiteraard zullen de talenten nauwlettend bekeken worden door de BVO’s in de omgeving. Vorig jaar werden daadwerkelijk zes spelers uit de elitegroep ingelijfd door profclubs en dat betekent nogal wat voor het leven van hun gezinnen. Het is nu soms al passen en meten met het vervoer, maar als ze deel uit gaan maken van de jeugdopleiding van bv. FC Twente heeft dat ook verandering van school tot gevolg.

We wensen Morris en Scott veel plezier en succes bij de wedstrijden, maar hopen uiteraard ook dat ze, net als Pepijn, Mark, Kyan en hun teamgenoten, nog veel waarde voor NEO zullen hebben.

 

Reacties