Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
03 maart 2016

NEO 1 krijgt UD Weerselo op bezoek

Na de meer dan welkome zege in Vasse van afgelopen zondag heeft NEO, met nu een gelijk aantal gespeelde wedstrijden, weer drie punten voorsprongen op Saasveldia, de dichtstbijzijnde belager. Diverse spelers van die club waren in Vasse om te kijken of NEO wellicht puntverlies zou lijden. Dat had best gekund, want op een belabberd veld had NEO erg veel moeite tot acceptabel voetbal te komen, ondanks een voorsprong binnen één minuut. Halverwege de tweede helft stopte Martijn Jacobs een strafschop en dat had als gevolg dat het doelpunt van Sander Oude Munnink, vlak voor tijd, de winnende was. Vasse ging tot het gaatje en als je in een strijd verwikkeld bent om de laatste vier plaatsen te vermijden, dan is dat geoorloofd. De scheidsrechter bepaalt tot hoever je kunt gaan. Dat was best ver, want de leidsman liet een aantal pittige overtredingen lopen en gaf wel kaarten voor praten.

Voor NEO staan er achtereenvolgens drie wedstrijden op het programma tegen teams die tamelijk laag op de ranglijst staan. Op basis daarvan alleen is NEO favoriet, maar het team van Jan Willem van Holland kan zich werkelijk geen enkele vorm van onderschatting veroorloven. Zeker in het tweede helft van de competitie gebeuren er rare dingen. Vasse had bijvoorbeeld vóór afgelopen zondag twee keer op rij gewonnen en de Lutte is inmiddels al zes wedstrijden ongeslagen!

UD uit Weerselo is de tegenstander van zondag en tegen dat team werd in het najaar met 2-1 gewonnen. Het team van trainer Jordy Vos kan wel weer eens een overwinning gebruiken, want de laatste drie wedstrijden gingen verloren en UD blijft daardoor net boven de gevaarlijke laatste vier plaatsen. In beide laatste wedstrijden, tegen Vasse en Almelo, leek er voor het team meer in te hebben gezeten, maar na negentig minuten stond er een toch nederlaag op het scorebord.

De Weerseloërs kwamen kort geleden nog wel op een bijzondere manier in het nieuws. In de met 2-1 gewonnen wedstrijd tegen Fleringen kreeg een UD-speler twee keer een gele kaart, maar de scheidsrechter verzuimde hem van het veld te sturen. Na afloop kwam de arbiter erachter en stelde de KNVB in kennis van zijn fout. De voetbalbond bepaalde daarop dat er nog ruim tien minuten opnieuw gespeeld zal moeten worden, waarbij Fleringen met een man meer zal mogen beginnen.

In de heenwedstrijd in Weerselo kwam UD via een benutte vrije trap van Wouter Plegt op voorsprong, maar in de slotminuten van het eerste bedrijf hielpen Bas Smits en Job Ravelli NEO aan een 2-1 voorsprong die na een tweede helft zonder veel hoogtepunten ook de eindstand bleek.

Laten we hopen dat NEO na negentig minuten opnieuw aan de goede kant van de score staat en dat dat gepaard is gegaan middels een leuke en sportieve pot voetbal.

NEO F10 speelt een voorwedstrijd tegen UD F4 en die begint om 12.30 uur.

Na een rustpauze van een week mag ook NEO 2 weer aan de bak. Hopelijk kan het team van Ben van Rijn de 100% score van na de winterstop handhaven bij Bon Boys, een rechtstreeks duel om de tweede plaats!

Reacties