Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
25 september 2014

NEO 1 ontvangt het 100-jarige Oldenzaal

Er is genoeg over gezegd en zelfs geschreven: NEO 1 kende een vreselijk teleurstellende competitiestart, dat moge helder zijn. Forse nederlagen tegen EMMS en Reutum veroorzaakten een flinke deuk in het NEO-blazoen. Maar het spreekwoord zegt niet voor niets : “Als de nood het hoogst is, is de redding nabij!” Nu is redding in deze wel erg vergaand, maar om in het weekend na alle commotie, uit bij SV Almelo, lekker drie punten te pakken voelt gewoon erg goed. En dan ook nog in een wedstrijd waarin NEO een groot gedeelte van de tweede helft met tien man speelde, omdat Tom Spitshuis een rode kaart kreeg en dus in kon rukken. Martijn Jacobs werd ineens voor de leeuwen geworpen en deed dat prima! Pascal van Berkum bleek NEO’s goudhaantje door met twee goals de kostbare punten mee te nemen uit Almelo.

Zondag komt Oldenzaal op bezoek, een degradant uit de 3e klasse. De Oldenzalers, onder leiding van Clemens Zwijnenberg, hebben uitgesproken direct weer te willen promoveren en uit zo’n ambitie spreekt zelfvertrouwen. De blauwwitten hebben na vorig seizoen definitief afscheid genomen van een aantal zeer ervaren spelers, waarbij de naam van Roy Kuipers niet onvermeld mag blijven. Boven de 40 nog steunpilaar van je team zijn….waar vind je een dergelijke instelling nog? Maar de terugkeer van de broers (?) Sahin zal de ploeg zeker niet slechter hebben gemaakt. Leuk detail is ook dat Rob te Nijenhuis, lang voor NEO gespeeld hebbend, deel uitmaakt van de Oldenzaalse selectie.

Oldenzaal is de competitie goed begonnen ondanks een nederlaag afgelopen zondag tegen Enter. Die nederlaag leek nogal op Feyenoord-Ajax: onbegrijpelijk dat de thuisclub niet won! Dat gaf zelfs de meest fanatieke Enter-supporter toe! Kans op kans werd gecreëerd, maar je hebt van die wedstrijden…..

Oldenzaal zal zijn ambitie waar willen maken in Borne en alles uit de kast halen om op 9 punten te komen. Voor NEO een schone taak om dat te voorkomen en wellicht met de gasten in puntentotaal gelijk te komen en daarmee de vieze smaak van de eerste twee wedstrijden wat weg te spoelen.

Alle ingrediënten dus voor een spannend potje voetbal dat hopelijk sportief zal verlopen. Aanvang is uiteraard 14.00 en we hopen dat veel supporters “het eerste” zullen komen steunen.

Reacties