Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
27 november 2014

NEO 1 speelt subtopper tegen Saasveldia

Na twee voetballoze zondagen gaat NEO zondag de draad weer oppikken tegen “noaber” Saasveldia. In feite hebben we te maken met een wedstrijd die in het teken staat van “aanpikken of niet”. Saasveldia staat drie punten achter op koploper de Tukkers en NEO vier. Zoals we de laatste weken gemerkt hebben blijft niemand foutloos in de 4e klasse A en liet ook koploper de Tukkers, net als NEO een paar weken geleden, hekkensluiter Vasse met een puntje ontsnappen. Ook Reutum en Oldenzaal liepen zondag averij op, terwijl Enter zich juist heel goed herstelde na de nederlaag tegen NEO. De ploeg staat keurig gedeeld tweede met maar twee punten achterstand. Kortom, de 4e klasse A kan nog een heel spannend verloop krijgen dit seizoen. Na de speeldag van afgelopen zondag had NEO, afhankelijk van de uitslagen, tweede of achtste kunnen staan…..nu staan we zesde.

Vandaag, zoals gezegd, de “burenruzie” tegen Saasveldia, dat onder leiding van Jan Megelink tot nu toe constanter presteert dan voorgaande seizoenen. Mooie overwinningen tegen Borne en Reutum lagen daar mede aan ten grondslag. De club heeft al jaren de potentie om eens een keer een stapje hogerop te komen, maar door een enorme wisselvalligheid in de resultaten is het daar tot nu toe nog niet van gekomen.

Voor NEO wacht de schone taak om, richting de winterstop, de ingeslagen weg omhoog verder vorm te geven. Hopelijk zijn een aantal blessuregevallen weer inzetbaar, hoewel Jan Willem van Holland (die ook in volgend jaar NEO 1 blijft trainen) dan de schone taak wacht om keuzes te gaan maken. Ons eerste haalde namelijk negen punten met een nogal gewijzigd team….. Op geen van de drie overwinningen viel iets af te dingen hoewel criticasters het uiteraard zullen hebben over overwinningen op “de mindere ploegen” van de afdeling. Dat geldt voor Enter al helemaal niet en ook tegen ploegen die lager staan zul je “gewoon” de volle mep moeten binnen halen om mee te blijven doen. Het leuke van de laatste potjes was in elk geval dat er een “echt team” stond dat bereid was voor elkaar te werken en dan kun je allerlei schoonheidsfoutjes veel makkelijker verdoezelen en accepteert het publiek dat ook.

Ongeacht het team dat coach Willem van Holland “de wei” instuurt hopen dat veel supporters kunnen genieten van een spannende en sportieve derby

Reacties