Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
28 september 2014

NEO 1 verslaat vv Oldenzaal met 3-2

In een open en sportieve wedstrijd heeft NEO 1 opnieuw 3 punten gepakt. Het zeer ervaren Oldenzaal was zo ongeveer even sterk, maar de ploeg van Jan Willem Holland won op karakter door 2 goals, opgelopen vlak vóór én vlak na rust, toch nog ongedaan te maken in de slotfase. Van Holland vond nadien dat de eerste helft de beste was die hij deze competitie gezien had. En daar lijkt geen woord van gelogen.

De wedstrijd begon spectaculair, want binnen 10 minuten verscheen Tim Bijker al 2 keer alleen voor de Oldenzaalse goalie. Eerst redde de sluitpost prima, waarna een schot in de rebound 2 keer werd geblokt en in het 2e geval speelde Tim de bal iets te ver voor zich uit. Ook Oldenzaal liet zich niet onbetuigd, want aan de hand van de Ozguhan Sahin creëerden ze wel degelijk een paar (wat kleinere) kansen. Nadat Bjorn Tijhuis doelman Gierveld nog tot een ultieme redding noopte, kwam NEO na 33 minuten op voorsprong. Een mooie goal: Pascal Van Berkum zette voor van links, Tim Bijker stapte slim over en Max Brunninkhuis drukte bij de 2e paal beheerst af: 1-0. Helaas kon NEO de voorsprong niet tot de thee vasthouden. Vlak voor rust werd er balverlies geleden aan de linkerkant en kon een Oldenzaal-speler opstomen naar de achterlijn. De teruggetrokken bal werd door Niek Bosma mooi afgewerkt. 1-1 bij rust dus.

Zoals de 1e helft eindigde, zo begon de 2e. Met een Oldenzaalse goal. Want al na 1(!!) minuut stond NEO achter. Laten we het er op houden dat het erg klungelig uitzag en de net ingevallen Joost Klein Buursink kon voor een leeg doel niet missen: 1-2. NEO ging gelukkig niet bij de pakken neerzitten. Niet dat het voetbal altijd even goed was, maar de jonge ploeg van van Holland probeerde althans constructief te spelen en dat leverde uiteindelijk nog 2 goals op ook, terwijl Oldenzaal eigenlijk alleen nog gevaarlijk werd tot de 16 meter. Na 70 minuten kwam Pascal op links in balbezit. Hij passeerde zijn tegenstander en werd aangetikt. Max bleek vanaf 11 meter koelbloedig: 2-2. Beide ploegen wilden winnen en nadat eerst Mart Deterd alleen voor de doelman de bal net niet goed genoeg kon controleren, kwam de winnende treffer er 5 minuten voor tijd toch. Max speelde zich op een heel fraaie manier vrij en bediende Kees Vreeswijk op maat. Die stuurde de bal vervolgens keurig naar het dak van het doel: 3-2 en de hele ploeg ging terecht uit zijn dak!

Oldenzaal zette nog wel even aan, maar vlak nadat Max en Pascal in de laatste minuut nog samen vogelvrij op de Oldenzaal-doelman af konden lopen, maar er een verkeerde keuze werd gemaakt, klonk het bevrijdende eindsignaal en kon NEO 3 kostbare punten bijschrijven.

De overwinning geeft de burger moed. De jonge ploeg zal lopende het seizoen wel vaker met tegenslagen om moeten kunnen gaan, maar als de inzet blijft zoals vandaag, dan zullen er ook zeker meer successen geboekt worden.

Komende zondag wacht meteen een volgende mooie uitdaging. Kampioenskandidaat nummer 1, de Tukkers, komt naar ’t Wooldrik. De Albergenaren speelden op deze speeldag met 1-1 gelijk tegen een ander sterk team, EMMS, en heeft een punt meer dan NEO. Ook de mannen van Remco van der Weide hebben een jong en getalenteerd team, dat al 2 keer dicht bij promotie was. Kortom, het belooft een interessante krachtmeting te worden. U bent om 14.00 van harte welkom om NEO te steunen!

Reacties