Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
25 april 2016

NEO 1 zet met titel kroon op prachtig seizoen!

Jan Willem van Holland had de oplopende spanning geproefd lopende de week: “De training ging af en toe nergens over”. NEO 1 liet daar echter weinig van merken tegen Enter. De ploeg was veruit de bovenliggende partij en de uiteindelijke 0-2 winst had nog veel hoger uit kunnen vallen. De ontlading bij de selectie, begeleiding, kader en supporters was groot. Eindelijk kon terugkeer naar de derde klasse bewerkstelligd worden en dat met nog drie speelrondes te gaan!

In de aanloop naar de kampioenswedstrijd waren alle spelers beschikbaar, een luxeprobleem voor van Holland en tevens de kracht van het seizoen. Een grote groep, aan elkaar gewaagd en bereid voor elkaar te werken.

Een aantal jeugdteams had prachtige spandoeken gemaakt en voor de aftrap hadden ze ook nog een mooie sfeeractie in petto. Geweldig om te zien hoe de spelers meeleefden het eerste en dan met name met de jongens die in de begeleiding van hun team zitten.

De wedstrijd zelf was nog maar drie minuten oud toen de scheidsrechter van dienst het al weer welletjes vond. Een forse hagelbui teisterde het klompendorp, maar waarom de wedstrijd onderbroken moest worden? Zeker omdat er alweer vlot werd afgetrapt terwijl het toen eigenlijk nog harder hagelde. Resultaat was wel dat de wedstrijd een hortend en stotend begin kende. NEO had vrijwel voortdurend de bal tegen een achterover leunend Enter. De in de derde periode kansrijke ploeg van Henk Minnegat wekte niet echt de indruk de wedstrijd ten koste van alles te willen winnen.

Nadat Twan Weghorst na een kleine tien minuten uit de draai net naast schoot, pakte NEO de thuisclub pas goed bij de lurven in het laatste kwartier voor de thee. Een spervuur van aanvallen ging richting het doel van de goede doelman Alex Calkhoven.  Die had alle geluk van de wereld toen hij een gekraakt schot van Sander Oude Munnink in twee instanties kon nog net stoppen. Dezelfde Sander noopte hem vlak daarna tot een mooie redding na een kopbal. Mauro Lohuis was na een mooie combinatie met Twan ook dicht bij een goal, maar een Enter-verdediger riskeerde lijf en ledematen door zich in de baan van het schot te werpen. Ook Pascal van Berkum had twee keer de 0-1 op zijn schoen, maar het vizier was niet goed ingesteld.  Enter kreeg voor de pauze welgeteld één kans. Op de rand van buitenspel kon de spits aanleggen, maar diens schot ging ruim over.

Na de rust begon NEO energiek aan de tweede helft. Een treffer kon eigenlijk niet uitblijven en dat gebeurde ook niet. Na tien minuten kwam Job Ravelli op links door en produceerde een strakke voorzet. De Enter-verdediging kon de bal niet wegwerken en het leer belandde plotseling voor de voeten van Max Brunninkhuis die van een meter of vijf koel bleef: 0-1 (zie inzetfoto), een treffer die uitgebreid gevierd werd.Enter - NEO 1

Nadat Job sluitpost Calkhoven nogmaals zag redden werd de wedstrijd tien minuten later beslist. En hoe! Mauro bediende Twan met een inspeelpass, kreeg de bal op een presenteerblaadje terug en scoorde vervolgens met een prachtige stift de 0-2 (zie hoofdfoto).

NEO bleef de partij volledig beheersen en Bjorn Tijhuis (schoten in twee instanties gered) en Twan Weghorst hadden de score nog hoger kunnen laten uitvallen. Twan stuitte eerst op Calkhoven en raakte daarna de lat na een hoekschop.

Enter kreeg vlak voor tijd nog twee kansen, waarvan de laatste tot stand kwam na een slordigheidje van doelman Martijn Jacobs, die de ontstane kans echter zelf weer onschadelijk maakte. De jeugdige goalie kon verder nagenoeg werkeloos toezien hoe het goed kwam!

Na ruim negentig minuten kon het kampioenschap uitbundig gevierd worden. Volkomen terecht na een topseizoen. Enter toonde zich een waardig verliezer en feliciteerde de hossende NEO-meute meteen. Wellicht kan de ploeg toch nog meedoen om de derde periode als NEO op de laatste speeldag van concurrent Almelo weet te winnen.

Enter - NEO 3

Een verslag, met foto’s, van het topfeestje in het clubhuis komt in een volgend verslag.

NEO 2 hield uitzicht op de nacompetitie. Het team verspeelde wel twee kostbare punten tegen Rood Zwart, maar blijft op de tweede plaats van de ranglijst.


Foto's

Klik op onderstaande foto om de volledige galerij te bekijken.


 

Reacties