Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
23 mei 2016

NEO 2 en A1 ronde verder in de nacompetitie

Zaterdagmiddag beet NEO B1 in de nacompetitie het spits af tegen Urk B1. Na de 3-2 uitnederlaag leken er nog volop kansen om de eerste ronde te overleven. Helaas bleek Urk deze middag een maatje te goot en de gasten wonnen verdiend met 1-0.

NEO A1 had een op papier betere uitgangspositie. Bij Avanti A1 was de eerste wedstrijd namelijk met 2-1 gewonnen. De return bleek veel lastiger dan wellicht verwacht want Avanti deed niet veel onder voor NEO en was in fases zelfs de bovenliggende partij. Voor de pauze kregen de grensbewoners drie goede kansen en NEO eentje. Bas Spenkelink stond echter zijn mannetje in het NEO-doel.

Nadat de gasten vlak na de thee op 0-1 kwamen leek de wedstrijd op een verlenging uit te draaien. In het laatste deel van de tweede helft kreeg NEO een viertal levensgrote kansen (waaronder een penalty), maar het duurde tot vlak voor tijd voordat Jason Kimmels koppend de 1-1 maakte nadat de Avanti-goalie een vrije trap van Stan Hoekstra niet voldoende kon verwerken.

NEO A1 heeft de Tukkers A1 als volgende opponent. Het andere zwartwit schakelde JVC Dedemsvaart gemakkelijk uit. Zaterdag wordt om 13.30 afgetrapt in Borne, terwijl een week later in Albergen de return om 14.30 wordt gespeeld. Het jonge A1-team kan hierbij de nodige steun gebruiken!

Ook NEO 2 bereikte de volgende ronde en dat is dit geval meteen de finale! Albatross 2 werd met 3-1 verslagen, nadat in Apeldoorn met 1-1 was gelijkgespeeld. De gasten leidden in een van NEO-kant matige eerste helft met 1-0, maar door goals van Jochem Stam (twee keer) en een benutte strafschop van Sander Oude Munnink gaan de mannen van Ben van Rijn op 29 mei en 5 juni de finale spelen tegen MVV’29 hetzij Quick’20 3 die in hun eerste duel 3-3 speelden. De return is komende donderdagavond in Oldenzaal.

Reacties