Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
01 juni 2015

NEO 2 stelt handhaving veilig

NEO 2 speelt ook volgend jaar in de reserve 2e klasse. Op het veld van Zenderen Vooruit won het tweede de finale van de nacompetitie met 3-2 van De Tukkers 3. NEO 2 trad aan met een bijna ongewijzigde ploeg ten opzichte van de dubbele ontmoeting met Stevo 3, zij het dat leenspeler Lars Perik nu in de punt van de aanval stond, in plaats van Twan. NEO begon goed aan de wedstrijd en creëerde binnen 5 minuten twee zeer goede mogelijkheden, maar toch was het De Tukkers dat de score prachtig opende. De Albergenaren lieten NEO de bal achterin rondspelen, maar het bleek voor NEO lastig om door de gesloten linies van De Tukkers door te spelen. Het lukte NEO echter wel voor rust om op gelijke hoogte te komen. Jochem Stam brak prima door aan de linkerkant en zijn voorzet werd geblokt door een verdediger van De Tukkers, die daarbij zijn hand gebruikte. Jordy Mesman aarzelde niet vanaf elf meter, alhoewel… In ieder geval: 1-1.

Na de thee gooide NEO 2 de schroom gelukkig wat meer van zich af en het kwam dan ook vrij snel op voorsprong. Eerst was het Coen Schwering die NEO met een bekeken afstandschot op voorsprong zette en daarna bewees Lars Perik dat hij het scoren nog niet helemaal verleerd is: 3-1. NEO leek op dat moment op rozen te zitten, er werd meer overtuiging aan de dag gelegd dan voor rust en enkele mooie aanvallen volgden elkaar op. Toch kwam de spanning terug in de wedstrijd toen De Tukkers uit een van hun gevaarlijke voorzetten de aansluitingstreffer maakte, en Mark Oude Engberink niet veel later zijn tweede gele kaart gepresenteerd kreeg. Met 10 tegen 11 wist NEO echter ook het laatste kwartier stand te houden en was handhaving een feit.

Zo werd een sportief teleurstellend seizoen door NEO alsnog goed afgesloten door een prima eindsprint in zowel de competitie als de nacompetitie. Vermeldenswaardig is de bijdrage van jeugdspelers Mauro Lohuis, Stijn Harms en Jochem Stam, en vandaag oudgediende Lars Perik. Zij hielpen NEO 2 uit de brand, en  – zonder anderen tekort te doen  – lieten zien van meerwaarde te zijn.

Reacties