Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
05 juni 2016

NEO 2 strandt in het zicht van de haven en promoveert niet

NEO 2 heeft het in de return van de finale om een plek in de eerste klasse niet gered. Een 3-2 nederlaag moest worden rechtgezet, maar waar er na de eerste helft (1-1) nog alle kansen leken te zijn, kon het tweede daar na de onderbreking geen vervolg aan geven en verloor terecht met 1-3.

Voor rust had NEO wat meer balbezit, maar was MVV dreigend in de omschakeling. Een moment van balverlies leidde dan ook de 0-1 in. De gevaarlijke rechterspits werd aan het werk gezet en hij behield keurig het overzicht. Vlak voor de rust maakte NEO fraai gelijk. Kees Vreeswijk stond aan het eind van een mooie aanval. Ruststand derhalve 1-1.

NEO paste drie wissels toe in de rust. De strijd ging even gelijk op tot er weer onnodig balverlies werd geleden. Een overtreding volgde en uit de toegekende vrije trap kon een geheel vrijstaande speler de 1-2 achter Martijn Tijhuis koppen.

Eigenlijk was de koers toen al gelopen. NEO speelde onsamenhangend en opportunistisch en MVV bleef simpel op de been en creëerde zelfs de beste kansen. Martijn redde een paar keer bekwaam, maar was kansloos toen opnieuw de rechterspits een collega bij de tweede paal vrij zag staan: 1-3.

Vorig jaar werd in de nacompetitie de tweede klasse veilig gesteld in Zenderen. Nu was MVV het eindstation op weg naar promotie zodat NEO 2, na een keurig seizoen, ook in 2016-2017 in de tweede klasse speelt. Voor heel MVV’29 was 5 juni een mooie dag, want ook MVV 1 promoveerde later op de dag.

Reacties