Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
01 februari 2018

NEO begint tegen Reutum aan de tweede helft van het seizoen

Met de thuiswedstrijd tegen Reutum begint NEO aan de tweede competitiehelft. Eigenlijk wat raar, want uit het eerste deel resteert nog één duel, tegen Saasveldia, maar dat wordt volgende week pas afgewerkt.

Waar NEO 2018 goed begon door Losser met 2-1 te verslaan eindigde Reutum’s openingsduel in mineur. Tot grote frustratie van de naar SDC’12 vertrekkende Mark Wijnreder speelde Reutum tegenstander Oldenzaal zo ongeveer van de mat in het eerste bedrijf. Het team scoorde evenwel niet en zag tot hun afgrijzen Oldenzaal vlak voor rust hun enige kans verzilveren. 0-1 bij rust derhalve en dat gaf de thuisclub een dusdanig forse dreun dat de achterstand niet meer gerepareerd kon worden. Door de uiteindelijke 1-3 eindstand werd Reutum op de ranglijst ook nog eens gepasseerd door de ploeg van Joost Klein Buursink

Zoals al aangegeven startte NEO het nieuwe jaar een stuk voortvarender. In een duel met zonnige en schaduwkanten werd in Losser de plaatselijke KVV met 2-1 verslagen. Die overwinning lag in lijn met het vertoonde spel over 90 minuten, maar er waren fases in de wedstrijd dat het spel van het team van van Holland weinig verheffend was. Met name in het eerste en laatste kwartier van het duel had NEO geen grip op de tegenstander. Daarentegen was het overwicht in de fases daartussen groot en kwam NEO eigenlijk toen eigenlijk geen enkel moment in de problemen. Dat het tot het laatste moment spannend bleef had NEO louter aan zichzelf te wijten. De mooiste kansen werden om zeep geholpen en dat had moeiteloos tot puntverlies kunnen leiden.

NEO bleef door de driepunter op de derde plek, zag Barbaros en Suryoye (uiteraard) weer winnen, maar achtervolgers Sc. Enschede en de Tukkers leden puntverlies. Ook in de tweede periode bezet NEO de derde plek.

In Reutum werd in de eerste wedstrijd van dit seizoen ruim gewonnen, maar in het verleden behaalde resultaten geven geen enkele garantie, dat moge bekend zijn. Het vlaggenschip van de kleinste club van 3A is altijd en overal een taaie tegenstander, beschikt dan misschien over een niet al te brede selectie, maar die herbergt wel een aantal zeer goede spelers.

Voor NEO de schone taak de overwinning bij Losser een goed vervolg te geven om op die manier de mooie klassering te continueren. Als een overwinning gepaard zou gaan met een aantrekkelijk en sportief duel zou dat een mooie zondag opleveren.

NEO 2 gaat proberen de zeperd tegen MVV ’29 uit te wissen. Tegenstander op ’t Wooldrik is Achilles’12 2.

 

Reacties