Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
20 september 2015

NEO behaalt eerste driepunter: 3-0 tegen Berghuizen

Na de teleurstelling van vorig week heerste er bij NEO een gevoel van opluchting nadat Berghuizen, dat “zes uit twee” had, met 3-0 was verslagen. Zonder een grootse wedstrijd te spelen was de thuisclub veelal de bovenliggende partij en op de overwinning viel niets af te dingen.

Na een wat aarzelend begin met twee onzeker ogende teams die beide wat kleine kansjes kregen sloeg NEO na ruim twintig minuten toe. Een hoekschop van Max Brunninkhuis werd door Twan Weghorst koppend tot doelpunt gepromoveerd:1-0. Ineens leek er wat druk van NEO af te vallen, hoewel Jan Willem van Holland speltechnisch een matige eerste helft had gezien. Er werden meer duels gewonnen, fanatieker gejaagd en er leek met meer zelfvertrouwen gespeeld te worden. Nog voor de pauze kreeg NEO nog twee goede mogelijkheden om uit te lopen. Max schoot uit een moeilijke hoek op de doelman en in tweede instantie kon Kees Vreeswijk de daaropvolgende voorzet net niet raken. Dat was ook zo ongeveer diens laatste actie, want Kees moet vlak voor rust na een forse charge op de enkels vervangen worden door Wout Deterd. Uit de daarvoor toegekende vrije trap bereikte Max met een slim passje Job Ravelli die zijn verwoestende uithaal jammer genoeg op een tegenstander zag eindigen.

Na ruim vijf minuten in de tweede helft kwam NEO op 2-0. Goed storen op het middenveld leverde balbezit op en Pascal van Berkum kon alleen op de Oldenzaalse goalie af en via diens handen liet hij zijn eerste competitiegoal aantekenen. In de paar minuten daarna leek NEO ontketend. De uitblinkende Mauro Lohuis kopte na een mooie pass van Job via een tegenstander naast en uit de hoekschop kopte Bas Smits net over. Twan had kort daarna een strafschop verdiend toen hij, al wegdraaiend, werd vastgehouden, maar scheidsrechter Simmelink, die vrij veel toeliet, zag er niets in.

Halverwege de tweede helft besliste NEO de wedstrijd definitief. Pascal stoorde goed en Twan liet daarop heel beheerst 3-0 aantekenen. Doelman Martijn Jacobs hoefde in het hele duel nauwelijks in actie te komen, maar de ene keer dat dat wel moest stond hij zijn mannetje toen een Berghuizen-speler na een vlotte counter ineens voor hem opdook.

De slotaccenten werden gezet door Mauro die twee keer heel dicht bij een treffer was en daarmee zijn optreden extra glans had kunnen geven. Het bleef echter 3-0 waarmee NEO een paar plaatsen opschoof op de ranglijst.

Komende zondag gaat de ploeg op bezoek in Rossum. RSC is de tegenstander en de mannen van Hans Bossink hebben ook de goede weg ingeslagen door in Vasse met 4-1 te winnen. Juist die overwinning moet voor NEO aanleiding zijn komende zondag om niets aan toeval over te laten en uiterst geconcentreerd aan de klus te beginnen.

Reacties