Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
13 november 2016

NEO behaalt ruime zege op de Tubanters: 4-0

Na drie wedstrijden met samen maar één schamel puntje heeft NEO goede zaken gedaan tegen de Tubanters. Het werd een afgetekende 4-0 overwinning die uiteindelijk gezien de hoeveelheid kansen nog veel hoger uit had moeten vallen. Door dit resultaat steeg NEO meteen weer naar de tweede plek in de knotsgekke derde klasse A, omdat van de topploegen alleen koploper Vogido en NEO zelf de volle winst behaalden.

Jan Willem van Holland durfde het aan om Pascal van Berkum, na zijn eerste optreden in NEO 2 van vorige week, meteen in de basis te laten starten. De gedreven en onvoorspelbare spits beschaamde het vertrouwen niet en knikte na een minuut of tien van aftasten een hoekschop van Jochem Stam in de korte hoek tegen de touwen: 1-0.

Nadat Martijn Jacobs vlak daarna op de rand van het strafschopgebied redding moest brengen waren de volgende kansen voor NEO. Een mooie vrije schop-variant tussen Max Brunninkhuis en Jochem bracht laatstgenoemde tot vlak bij de goal van de Tubanters. Jochem’s slotpass was echter net te onnauwkeurig. Nadat de wellicht mooiste aanval van middag via Tim Bijker en Max net geen goal opleverde kreeg de Tubanters een enorme kans op 1-1. Een fijne voorzet werd bij de tweede paal vogelvrij ruim naast gekopt, waarmee het kruit de gasten zo ongeveer verschoten was.

NEO grossierde in aanvallen. Bjorn Tijhuis bleek steeds dreigend op de rechtervleugel en ook Pascal was erg gretig. Helaas ontbrak het te vaak aan een goede slotpass. Kansen kwamen er volop, maar het duurde tot vlak voor de pauze voordat NEO de score verdubbelde. Jochem nam een vrije trap dusdanig goed dat Job Ravelli de bal kon verlengen tot 2-0

Na de pauze was het heel gauw definitief gebeurd met de Tubanters. Nadat eerst Bjorn tot twee keer toe dreigend opstoomde viel na een minuut of acht de 3-0. Eerst kopte de weer goed spelende Stijn Hondeveld net naast, maar nadat Pascal onreglementair werd gestuit demonstreerde Jochem zijn traptechniek door de bal in de kruising te jagen. Prachtgoal!

Vijf minuten later moest doelman Mulstege opnieuw vissen. De hardwerkende Tim Bijker zag zijn schot half gekraakt en de bal verdween met een mooie curve in het Tubanters-doel: 4-0

Het team van Tim Somberg legde het hoofd in de schoot en het was louter aan de onnauwkeurigheid van NEO te danken dat 4-0 ook de eindstand werd. Het regende kansen en Max raakte na twee fraaie acties eerst de lat en later de paal. Ook Pascal, Job en Stijn Baars hadden de score verder uit kunnen bouwen, maar dat bleef de Tubanters bespaard.

Al met al een mooie middag voor het team van coach van Holland die zijn contract deze week met een jaar verlengde. Bij NEO maakte ook Steven Zonder weer wat speelminuten zodat de ziekenboeg langzamerhand leeg begint te raken.

Nadat komende zaterdag voor de beker gespeeld gaat worden bij Enter Vooruit doemt er op 27 november ineens weer een topper op. NEO gaat dan op bezoek bij het sterk presterende Vogido dat drie punten voorstaat. Op voorhand een uitdagend en interessant duel.

NEO 2 moest vlak voor tijd de 1-1 gelijkmaker incasseren in de topper bij Bon Boys. Komende donderdag worden de laatste tien minuten van de gestaakte wedstrijd tegen RSC 2 gespeeld. Bij winst slaat het team van Ben van Rijn een dubbele slag: de eerste periode, maar tevens de koppositie.

 

Response code is 404

 

Reacties