Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
15 november 2015

NEO behaalt zwaarbevochten overwinning in Overdinkel: 2-4

Voorop gesteld, het was volledig absurd dat de wedstrijd Sp. Overdinkel – NEO doorgang vond. Het hoofdveld was afgekeurd en omdat de thuisclub volgende week (om heel logische redenen) graag vrij wilde houden werd besloten uit te wijken naar een bijveld. De gemeente Losser mag flink aan de bak deze week, want van het veld was na afloop vrijwel niets meer over. Een omgeploegde akker biedt een betere ondergrond voor een partij voetbal. Dat er, zo op het eerste oog tenminste, geen gekke dingen gebeurd zijn met de 22 acteurs is opmerkelijk.

Puur naar de wedstrijd kijkend waren de die-hard toeschouwers getuige van een enerverend gevecht tussen twee ploegen die voetballend hun opponent de wil probeerden op te leggen. Dat NEO met 4-2 won was wellicht wat gelukkig, want de thuisclub liet in het eerste kwartier na de pauze na de gelijkmaker te maken.

Na een wat weifelend begin van beide ploegen was een vrije trap van Job Ravelli het eerste wapenfeit. Het schot had echter te weinig richting om de Overdinkelse doelman te verrassen. Na een goed kwartier kwam de thuisclub op voorsprong. Martijn Jacobs haalde een doorgebroken speler onderuit en Eloy Vermeulen schoot vanaf de stip feilloos raak: 1-0. Wat volgde was een fase waarin NEO uitstekend voetbalde en een aantal mooie kansen op 1-1 kreeg. Max Brunninkhuis was er in twee pogingen dichtbij en Mauro Lohuis moest zijn meerdere erkennen in de goede doelman. De gelijkmaker viel uit een wat makkelijk gegeven vrije trap. Max plaatste de bal perfect op het hoofd van Twan Weghorst. Die zag de doelman eerst redden, maar de bal vervolgens via zijn hoofd alsnog in het doel caramboleren: 1-1. Dezelfde Twan stond aan de basis van de 1-2. Na een aantal forse lijf-aan-lijfgevechten in de 16-meter werd hij vastgehouden en kende de leidsman opnieuw een strafschop toe. Pascal van Berkum bleek koelbloedig: 1-2 (zie foto) en dat was meteen de ruststand.

Na de thee een ontketende thuisclub en NEO had op twee momenten het geluk aan zijn zijde. Eerst kon een speler vanaf het middenveld zomaar opstomen naar Martijn, omspeelde de NEO-goalie ook daadwerkelijk, maar schoot in het zijnet. Wat later een scherpe voorzet vanaf de linkerkant die door een geheel vrijstaande speler bij de tweede paal naast werd geschoten.

Langzaam ontworstelde NEO zich aan de druk en kreeg veel ruimte om te counteren. Helaas gebeurde dat vooralsnog te onnauwkeurig. Het team legde echter een enorme wilskracht aan de dag en niemand verzaakte. De NEO-defensie moest soms alle zeilen bijzetten en deed dat met verve. Er ontspon zich een zeer open wedstrijd waarin NEO als eerste weer scoorde. De onvermoeibare Twan werd onreglementair en volgens de scheidsrechter binnen het strafschopgebied gestuit. Pascal was opnieuw trefzeker: 1-3.

Een groot compliment aan de thuisclub, want men bleef gaan en korte tijd later was het dan ook alweer 2-3. De lastige Jordy Lansink kopte geheel vrijstaand diagonaal binnen en de thuisclub geloofde nog in zijn kansen. NEO hielp daarin wel een beetje want Job en Pascal lieten twee enorme kansen op uitbouwen van de score liggen. Martijn moest aan de andere kant een aantal keren handelend optreden bij gevaarlijke schoten en deed dat onder deze lastige omstandigheden prima. Inmiddels waren Wout Deterd, Tim Bijker en Hansito Nijhuis in de ploeg gekomen voor nieuw elan in deze afmattende partij.

Vlak voor tijd viel de beslissing. Job ontworstelde zich aan twee tegenstanders, werd onderuit gehaald, maar er volgde geen fluitsignaal. De bal belandde echter opnieuw bij hem en de daaropvolgende overtreding was wel rijp voor een strafschop. Opnieuw Pascal velde het definitieve vonnis over de thuisclub: 2-4

De achtste overwinning op rij en qua tegenstand absoluut degene waarvoor het hardst gewerkt diende te worden. Jan Willem van Holland roemde het collectief en dat is een heel groot compliment voor het team. Sp. Overdinkel ontpopte zich als een opponent die het menig tegenstander in 4A moeilijk gaat maken. Rob Bakker, de trainer, toonde zich na afloop zeer tevreden met het spel en de complimenten maar baalde uiteraard van de uitslag.

NEO kan zich op gaan maken voor een welverdiende vrije zondag. Over twee weken komt Almelo op bezoek dat deze speeldag ondervond hoe lastig Vasse kan zijn. Tot dan!

Ook NEO 2 won opnieuw. Tegen hekkensluiter Rood Zwart werd met 3-0 gewonnen en inmiddels is de fraaie tweede plek hun deel. Over twee weken gaat het team van Ben van Rijn op bezoek bij MVV ’29.

 

 

Reacties