Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
30 november 2017

NEO bekert door na 5-3 zege bij HSC 21 2

In een uiterst spannend bekerduel heeft NEO via een 5-3 overwinning op HSC ’21 2 de volgende ronde bereikt. De gastheren waren voetballend een stuk beter dan NEO, maar voor de pauze wist de ploeg van Jan Willem van Holland HSC redelijk ver van de goal te houden en bleek zelf uiterst effectief.

NEO miste een heleboel geroutineerde mensen en speelde met Stijn Baars, Stijn Huls Stijn Hondeveld en Bob van Essen in de basis. Later kwamen ook Laslo Kuyt, Tolga en Bas Spenkelijk binnen de lijnen.

NEO kwam op voorsprong toen Stijn Hondeveld een hoekschop van Tim Bijker binnen kopte. De 0-2 liet niet lang op zich wachten. Rick ten Tusscher veroverde de bal op het middenveld en bediende Mauro Lohuis die koel binnenschoof.

HSC’21 2 ging met uiterst verzorgd spel en een aantal sterke aanvallers steeds dreigender richting het doel van Bob Peterman. Ze hadden echter een spelhervatting nodig. Jordi Brinkman kopte fraai in.

NEO bleef redelijk koel en kwam regelmatig tot scherpe counters waarin Stijn Baars nauwelijks te stoppen was. Stijn zorgde na ruim een half uur voor de 1-3, op de rand van buitenspel, maar de arbiter negeerde het vlagsignaal. Tot de thee was HSC veel sterker, maar kreeg niet teveel kansen meer.

In de rust moest Mauro Lohuis helaas geblesseerd de strijd staken. Tolga was zijn vervanger. Na slechts een minuut kwam HSC dichterbij. Koen Somhorst schoot binnen: 2-3. NEO kon zich opmaken voor een hete tweede helft en dat bleek te kloppen. Het team van Martijn van der Lee creëerde een fors veldoverwicht, maar de passie waarmee het uiterst jonge NEO-team de tegenstander bestreed was een lust voor het oog.

Vlak voor tijd kwam HSC toch ook gelijke hoogte. Dik verdiend, dat moet gezegd worden. Slap ingrijpen op het middenveld bracht de bal bij de sterke en snelle spits Annouar Fawzi die Bob Peterman wist te vesrchalken. NEO leek rijp voor nog een treffer, maar het team bleek over veerkracht te beschikken. Rick ten Tusscher schoot in de slotminuut fraai de 3-4 binnen en alsof het niet op kon bracht Bas Spenkelink de stand ook nog op 3-5.

Uiteraard was HSC 2 over de gehele wedstrijd de betere ploeg, maar NEO liet zien waar een combinatie van strijd en effectiviteit toe kan leiden.

In de volgende ronde speelt NEO thuis tegen de winnaar van het duel Silvolde – Eibergen. Je weet het nooit in de voetbal, maar de hoofdklasser lijkt favoriet. Het duel zal in Borne worden gespeeld, tussen 19 en 21 december.

 

Reacties