Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
23 november 2016

NEO benoemt Harry Rolefes en Rob Wensink tot lid van verdienste

Clubhuis ’t Blok was op maandagavond het toneel van de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering van RKSV NEO.

Voorzitter Harrie Besselink had een rustige avond waarop hij voor het overgrote deel positieve zaken kon melden en waarbij het kampioenschap van NEO 1 en Dames 1 erg fraaie hoogtepunten waren. Het ledental van de club bleef nagenoeg intact, maar er kon wel een mooie groei worden geconstateerd in de jongste leeftijdscategorie, toch de voedingsbron van de club.

NEO heeft zich op diverse fronten ook maatschappelijk laten zien. De club deed bv. mee aan het project “ Verbonden in Licht” en organiseerde trainingen voor bewoners van het AZC. Bij NEO was het ook op vele manieren mogelijk je (maatschappelijke) stage te doen en er werd meegewerkt aan een collecte voor de gehandicaptensport. In het kader van Sportimpuls was NEO ook de initiatiefnemer van een drietal cursussen op medisch gebied. In samenwerking met Jurgen Schiphorst van de gemeente Borne deden ruim zestig mensen mee aan een AED-opleiding of een cursus EHBO rondom het sportveld (AED, reanimatie etc.). Twaalf mensen deden zelfs mee aan een complete EHBO-opleiding. Het project kent volgend jaar ook een herhalingscursus. Ook door de oprichting van een jeugdraad laat de club zien meerdere mensen mee te laten denken over de koers van de club.

NEO is duidelijk meer dan voetbal alleen.

Uiteraard kon de kunstgrasproblematiek niet onvermeld blijven. Voor de mensen die er veel extra werk in moesten steken had het bestuur een mooi presentje in petto, een taart die een kunstgrasveld met gecertificeerde korrels en noodverlichting uitbeeldde. Een erg attent gebaar.

Op financieel gebied gaat het NEO voor de wind. Het jaar kon worden afgesloten met een fors positief saldo. De gestegen clubhuisinkomsten en diverse besparingsmaatregelen lagen daaraan ten grondslag. NEO bestaat over een paar jaar 100 jaar en de “zwarte cijfers” alsmede de onverwachte inkomsten uit de transfer van Wout Weghorst maken het mogelijk dat NEO wat kan reserveren voor 2019, maar ook wil de club het hele complex van LED-verlichting gaan voorzien. Een behoorlijke investering, maar uiteindelijk zeer rendabel.

Het eind van de vergadering kende een feestelijk tintje. Twee leden werden benoemd tot lid van verdienste.

Rob Wensink, al 25 jaar de verzorger, maar ook steun en toeverlaat van de NEO-selectie en Harry Rolefes, die zich op diverse manieren ingezet heeft voor de club, zoals bestuurslid en beheerder van de ledenadministratie.

Uiteraard kregen beide mensen een bijpassende oorkonde aangeboden.

IMG_7340.JPGIMG_7343.JPGIMG_7345.JPGIMG_7350.JPGIMG_7351.JPGIMG_7352.JPGIMG_7353.JPGIMG_7356.JPGIMG_7357.JPGIMG_7360.JPGRob 2.jpgIMG_7364.JPGIMG_7365.JPGIMG_7366.JPGIMG_7368.JPGIMG_7373.JPGRolefes.jpgIMG_7374.JPGIMG_7375.JPGIMG_7376.JPG

harry-2

Reacties