Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
22 maart 2018

NEO bindt de strijd aan met de nagenoeg ongenaakbare koploper Barbaros

Na eindelijk weer eens drie punten gepakt te hebben staat NEO nu voor een enorme opdracht. Het Hengelose Barbaros, de trotse koploper in 3A, komt naar ’t Wooldrik. De ploeg van Mete Soygul heeft na 16 wedstrijden het imposante aantal van 43 punten bij elkaar gespeeld en zou daarmee al bijna kampioen moeten zijn, ware het niet dat er nog een andere topteam in de afdeling zit, Suryoye. Die ploeg heeft net zoveel punten, maar speelde een wedstrijd meer. Barbaros verloor maar één keer, uitgerekend van Suryoye, en moest Eilermark een gelijkspel toestaan. Uit het verslag van die wedstrijd blijkt dat dat eigenlijk een mirakel was omdat Barbaros kans op kans kreeg en een aantal keren het aluminium raakte.

Barbaros – NEO was in hat najaar een geweldige wedstrijd om naar te kijken. Hoog tempo met twee aanvallende ploegen die beide wilden winnen. NEO was nagenoeg gelijkwaardig, kwam ook op voorsprong via Tim Bijker, maar zag de thuisclub via een late treffer van goudhaantje Cuneyt Avsar toch de drie punten pakken, NEO met een kater achterlatend.

Sinds die tijd is er wel het nodige veranderd. Waar Barbaros door blijft gaan met winnen heeft NEO een duidelijk mindere fase achter de rug. Na de forse thuisnederlaag tegen Suryoye bleef de ploeg wel ongeslagen, maar speelde ook drie keer gelijk waardoor de achterstand op de koplopers onoverbrugbaar is geworden. NEO is op dit moment “the best of the rest” en die plek zou wel eens een leuk toetje op kunnen leveren. De tweede periode lijkt namelijk naar Suryoye te gaan. Alleen DSVD kan nog roet in het eten gooien, maar dan moeten alle vier resterende wedstrijden gewonnen worden.

NEO speelde tegen DSVD een lastige eerste helft. De weersomstandigheden waren erg lastig, maar ondanks een vroege voorsprong kregen de mannen van Jan Willem van Holland geen echte grip op het duel. Pas in het tweede bedrijf lukte dat wel, zeker nadat Stijn Baars de 2-0 had laten aantekenen.

Barbaros leek een gemakkelijke middag te krijgen tegen Sc Enschede, maar een 2-0 voorsprong werd weggewerkt door de ploeg van Krabbe. Pas in de tweede helft wist de koploper zijn status waar te maken en won alsnog met 4-2.

NEO zal helaas sterkhouder Mauro Lohuis moeten missen die met een flinke bekkenblessure kampt. Maar ook zonder de Bornerbroeker hoopt NEO goed partij te kunnen geven aan de Veldwijkboys. Als de wedstrijd net zo leuk is als in oktober zou dat mooi meegenomen zijn.

NEO 2 gaat na het gelijke spel tegen de Tukkers ook weer thuisspelen en wel tegen Schalkhaar dat afgelopen zondag won van koploper FC Winterswijk.

NEO VR1 gaat een lastige zondag tegemoet. MVV ’29, dat een plekje hoger staat, is de tegenstander op ’t Wooldrik. De vrouwen kunnen zich bij een overwinning nadrukkelijk mengen in de kampioensstrijd.

 

 

Reacties