Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
15 maart 2018

NEO bindt de strijd aan met DSVD dat de laatste weken goed in vorm is

En weer wist NEO een wedstrijd helaas niet winnend af te sluiten. Gelukkig werd er ook niet verloren maar een flow van een paar winstpartijen achtereen is al een tijdje geleden. De wedstrijd tegen Avanti was een totaal andere dan de thuiswedstrijd waarin NEO veelal de bovenliggende partij was zonder veel kansen te krijgen. De toenmalige 2-2 eindstand werd pas ingeleid door een fraai zondagsschot van Jochem Stam.

De jeugdige ploeg van Lars Weustink combineerde vlot en NEO had met name voor de pauze alle geluk van de wereld dat een paar mooie kansen waaronder een strafschop, werden gemist. Dat Avanti pas vlak voor afloop gelijk maakte was zuur, maar meer dan verdiend. Bij NEO speelde een aantal mensen beduidend onder hun niveau en dat was te zien aan het erg slordige spel.

DSVD is de komende tegenstander, een team dat de laatste weken goed presteert. De roodwitten zijn al vier wedstrijden ongeslagen door overwinningen op Juventa en Eilermark en gelijke spelen tegen Avanti en Saasveldia (wie speelde daar nog meer tegen gelijk……). Op basis van het wedstrijdverslag leek DSVD in de eerste helft wat gemazzeld te hebben, maar na de pauze consolideerde de ploeg de voorsprong netjes. Het laatste doelpunt was van ex-prof Patrick Gerritsen die weer op het oude nest is teruggekeerd en pas sinds kort in de basis elf kan worden opgesteld. Ook routinier Wouter Kemna is weer van de partij waardoor het elftal een enorme ervaringsinjectie heeft gekregen.

In de wedstrijd in Deurningen, eind oktober, kwam NEO al heel vlot op een 2-0 voorsprong, maar het taaie DSVD wist die voorsprong vlak na de thee al gelijk te trekken. Via goals van Pascal van Berkum en Ron Spoler wist NEO echter toch drie punten mee te nemen. Opvakkend feit achteraf was dat beide trainers een totaal andere kijk op het wedstrijdverloop hadden. Je eigen bril zullen we maar zeggen.

Zoals gezegd leed NEO opnieuw puntverlies in de strijd om de derde plek. Zulke series moeten niet te lang aanhouden, want de concurrentie op die fel begeerde plek is moordend. Het is een illusie dat NEO zich nog om de bovenste plekken kan mengen, daarvoor is afstand al veel te groot en bovendien winnen beide koplopers hun duels wel erg overtuigend.

Het zou daarom wel erg goed uitkomen als er weer eens een driepunter kan worden bijgeschreven, zeker aan de vooravond van het duel tegen koploper Barbaros, een week later.

NEO pakte zoals gezegd hele lekkere punten bij BWO 2 afgelopen zondag. Komende zondag speelt het team van Ben van Rijn thuis tegen de Tukkers.

NEO VR1 hoopt de vorm van de wedstrijd tegen Lemelerveld vast te houden in het uitduel bij Heino.

Reacties