Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
15 oktober 2017

NEO bindt ook Oldenzaal aan de zegekar: 5-0

Op een zonovergoten Wooldrik heeft NEO ook zijn vierde wedstrijd in winst omgezet. Dat was absoluut verdiend, zeker wat betreft de intentie om er wat van te maken, maar de gasten hadden in het eerste kwartier na de thee een paar kleine en een levensgrote kans. Het bleef echter 1-0 en NEO liep na de 2-0 nog uit naar een ruime 5-0 zege.

Vanaf de eerste minuut was duidelijk dat Oldenzaal het spel niet wilde maken. De ploeg van Joost Klein Buursink zakte ver in en hoopte via snelle omschakeling tot succes te komen. Dat lukte na een paar minuten bijna. Een aanval dwars door het midden leverde een open kans voor Oscar van der Maas op. Gelukkig schoot hij bal vrij voor Bob Peterman ruim over. In het hart van de defensie leek NEO in het begin kwetsbaar, want een aantal keren kwamen de gasten goed door zonder dat dat verder grote kansen opleverde.

Nadat Ron Spoler en Jochem Stam kansen om zeep hadden geholpen was het na twintig minuten wel raak. Aanvoerder Robin Oude kamphuis veroverde de bal op het middenveld en na een vloeiende aanval via Jochem Stam en Mauro Lohuis belandde de bal bij Ron Spoler die vrij voor goalie Phil Gierveld koel bleef: 1-0

Het tweede deel van het eerste bedrijf was volledig voor NEO. Oldenzaal verliet de stellingen niet of nauwelijks en NEO kreeg nog een paar kansen op 2-0. Een inzet van Pascal van Berkum moest zelfs van de lijn worden gehaald en dezelfde van Berkum scoorde op slag van rust wel, maar een uiterst dubieus vlagsignaal van de zijkant gooide roet in het eten.

Na de onderbreking de beste fase van Oldenzaal. Bob Peterman moest een paar keer handelend optreden, maar leek na een kwartier kansloos toen een voorzet van links door twee spelers van de gasten werd gemist. Een unieke gelegenheid op de gelijkmaker. Tussendoor had NEO ook kansen. Jochem schoot op de bovenkant van de lat en Mauro Lohuis schoot na een mooie interceptie over. De grootste kans was voor Jochem Stam. De flegmatieke spits schoot voorlangs terwijl een pass op Ron Spoler meer voor de hand had gelegen.

De 2-0 viel wat onverwacht. Goed storen van Pascal van Berkum leverde een rare hoge bal op waarop Ron Spoler het best anticipeerde. Bovendien behield hij het overzicht door netjes Jochem Stam te bedienen die de score verdubbelde.

Het verzet van Oldenzaal leek gebroken, hoewel de goede invaller Dylan Rickhoff vanaf de aftrap bijna voor 2-1 zorgde. Een minuut later bekroonde Rick ten Tusscher zijn basisplaats met de 3-0 (zie foto) en daarmee was de wedstrijd gelopen.

Oldenzaal geloofde het wel en NEO kon via goals van Pascal van Berkum en Jochem Stam, na een voorzet op maat van de ingevallen Stijn Baars, aan het doelsaldo werken: 5-0 derhalve.

Twaalf uit vier en nog steeds zonder tegengoal! NEO moet de koppositie echter nog steeds delen met twee van de topfavorieten in 3A, want ook Suryoye en Barbaros wonnen hun wedstrijden overtuigend.

Komend weekend zal er minimaal een team afvallen, want dan gaat NEO op bezoek bij Barbaros op Veldwijk in Hengelo. Die ploeg heeft het toch al niet misselijke team fors versterkt in de zomer en NEO gaat ongetwijfeld een hete zondagmiddag tegemoet. We hopen dat veel NEO-fans het korte tripje naar het veld onder de rook van het FBK-stadion zullen aanvaarden.

Waar NEO 2 helaas voor de tweede keer verloor (3-1 tegen Varsseveld) blijft VR 1 zonder puntverlies. In Markelo werd met 6-2 gewonnen.

Reacties