Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
18 september 2016

NEO boekt tegen Juventa '12 tweede zege op rij

NEO deed op het mooie sportpark het Lageveld uitstekende zaken door met 1-3 van Juventa ’12 te winnen. De meeste toeschouwers waren het er na afloop over eens dat op die overwinning niets af te dingen viel.

Met de jonge en prima debuterende Stijn Baars in de basis was er in het eerste kwartier sprake van een tamelijk gelijk opgaande wedstrijd waarin Juventa de eerste kans kreeg. De altijd lastige spits Rick Olde Olthof schoot na een mooie actie echter over.

De weer sterk spelende Tim Bijker creëerde voor zichzelf de eerste NEO-kans. Met een goede getimede sliding veroverde hij de bal, maar zijn schot was vervolgens niet lastig genoeg voor doelman Nijenkamp. Vlak daarna ontstond er voor de Juventa-goal een gevaarlijk scrimmage na een hoekschop, maar de bal viel net niet goed. Iets later leek doelman Nijenkamp NEO wel aan een voorsprong te helpen. Na een goede actie van Stijn kwam de bal voor de voeten van Jochem Stam die een heel raar stuiterend schot afleverde. Via de graaiende handen van de goalie huppelde de bal echter net naast.

Na 25 minuten nam de thuisclub de leiding en dat kon NEO zichzelf aanrekenen. Een lange bal viel tussen een paar NEO-verdedigers die het leer echter niet goed verwerkten. Via via kwam Rick Olde Olthof in balbezit en die scoorde makkelijk de 1-0. Martin Timmerman vlagde voor buitenspel, maar de man in het geel-zwart vond dat hij er zelf beter voor stond en keurde de treffer goed.

Jan Willem van Holland repte na afloop van een wake-up call want binnen een minuut kwam NEO op gelijke hoogte en had vanaf dat moment de wedstrijd eigenlijk goed in handen. Na de aftrap voor de 1-0 forceerde NEO namelijk een hoekschop die door Bas Smits bij de tweede paal werd binnen geknikt: 1-1.

Een kleine vijf minuten later viel de 1-2 en die was van grote schoonheid. Tim ontdeed zich op het middenveld van een aantal tegenstanders en bediende de opkomende Bjorn Tijhuis. Via Stijn Baars eindigde de vloeiende aanval bij Jochem Stam die Nijenkamp kansloos liet: 1-2.

NEO deelde vanaf dat moment tot de laatste paar minuten voor de thee de lakens uit. Er waren kansen voor Max en Tim en een typische “Max Brunninkhuis-lob” eindigde op de lat boven de kansloze keeper. Vlak voor de pauze was daar echter ineens weer Olde Olthof die namens de thuisclub twee kansen kreeg maar Martijn Jacobs bleef koel en pakte de grootste van de twee.

Waar uw verslaggever veel schrijfwerk voor de thee had, zo weinig gebeurde er eigenlijk in het tweede bedrijf. Juventa wisselde twee keer en met name de handige aanvaller bleek een versterking zonder dat dat tot heel dreigende situaties leidde. Integendeel, want na twee corners op rij scoorde Bas koppend zijn tweede van de middag: 1-3. Op de hoofdfoto is de treffer in de maak.

NEO had de zaken in het vervolg defensief prima op orde en het aantal keren dat Martijn echt handelend op moest treden was op één hand te tellen. NEO kon er een aantal keren goed uitkomen en via Tim en Max had de score wellicht nog uitgebouwd kunnen worden. Bovendien zag Job Ravelli nog een voorzet op de paal eindigen.

Na een tamelijk saaie slotfase waarin NEO niet meer hoefde floot referee Klunder voor het einde en kon NEO drie mooie punten bijschrijven op het conto. In 3A heeft alleen het sterke Victoria’28 nog de volle buit en NEO bevindt zich op een fraaie gedeelde tweede plek. Natuurlijk kun je je afvragen wat dat waard is na drie wedstrijden, maar de manier van spelen geeft vertrouwen en de vier geblesseerde mensen worden prima vervangen.

Komende zondag komt Reutum naar ’t Wooldrik. De ploeg van Mark Wijnreder blijft het steengoed doen met zo’n klein arsenaal aan spelers. Het team heeft echter erg veel potentie zoals NEO toentertijd in de vierde klasse heeft ervaren. De mannen uit Reutum hebben inmiddels ook alweer zeven punten vergaard.

Ook NEO 2 doet het prima. Het team van coach van Rijn won met 1-0 van Juventa ’12 2 en is samen met Quik ’22 3 en Bon Boys 2 koploper. Komende zondag wacht Markelo 2.

Response code is 404

 

 

Reacties