Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
25 september 2016

NEO boekt tegen Reutum derde zege op rij: 3-1

In de minste wedstrijd tot nu toe dit seizoen heeft NEO wel weer drie punten aan het totaal toegevoegd en is ineens gedeeld koploper van de derde klasse A. Coach van Holland had een rommelige pot gezien maar niemand die er na de verdiende 3-1 overwinning tegen Reutum om maalde.

Aardig wat toeschouwers hadden de weg gevonden naar het zonovergoten en nogal benauwde Wooldrik om twee ploegen met zeven punten aan het werk te zien. Het werd geen wedstrijd die de annalen ingaat als topwedstrijd. Reutum moest op het laatste moment Stijn Slaghekke missen en dat was een gevoelige aderlating. Desondanks had NEO het in het eerste kwartier knap lastig. Reutum was fel in de duels en probeerde met veel beweging de aanval te zoeken. Het moet gezegd, dreiging was er, maar echte kansen creëerde het team van Mark Wijnreder ook niet. NEO had na vijf minuten daarentegen al een unieke mogelijkheid de score te openen maar een drie-tegen-een-situatie werd erg slecht uitgespeeld.

Beide ploegen kregen slechts kleine kansen in het eerst half uur. Hans Brunninkhuis profiteerde bijna van balverlies van naamgenoot Max, maar Max kon ternauwernood redding brengen ten koste van een hoekschop. Voor NEO kwamen Tim Bijker en Bas Smits in kansrijke posities, maar hun slotpass kon onderschept worden door Reutum-doelman Kevin Tulk.

Nadat Max Brunninkhuis vanuit een moeilijke hoek nog de paal trof, na een pass van Job Ravelli, sloeg NEO in de laatste vijf minuten voor de pauze keihard toe. De Reutum-defensie beoordeelde een mooie lange pass van Wout Deterd totaal verkeerd en Job wist alleen voor Tulk de 1-0 op het scorebord te brengen. Een paar minuten later scoorde Job opnieuw: Max bediende hem subtiel en het strakke schot met links was Tulk te machtig: 2-0 (zie hoofdfoto). Een verdiende, maar geflatteerde ruststand.

Na de pauze bleef de verwachte stormloop van Reutum uit. Integendeel, NEO kreeg meer kansen. Na een minuut of zeven speelde Job zichzelf mooi vrij en zijn lastige schot ging via Kevin Tulk net naast. Korte tijd later had Max een weergaloze actie op de achterlijn in petto. Waar een voorzet wellicht beter was geweest besloot de behendige middenvelder te schieten, maar het zijnet was het eindstation.

Na en minuut of twintig kwam Reutum beter in de wedstrijd. Eerst schoot Hans Brunninkhuis op de rand van buitenspel over en een paar minuten later kregen de gasten een wel erg makkelijke strafschop. Een lijf-aan-lijf-gevecht zoals er zovele plaatsvinden in een wedstrijd deed de scheidsrechter besluiten de bal op de stip te leggen. Mark Morskieft wist wel raad met dit buitenkansje: 2-1 en er was weer sprake van een wedstrijd.

Alweer Hans Brunninkhuis had na een slim genomen vrije trap twee minuten later de gelijkmaker op zijn schoen, maar hij schoot ruim over. Op een kopbal in blessuretijd na was daarmee de Reutumse koek echter op. Nadat eerst Robin Oude Kamphuis zijn kopbal uit hoekschop op (of achter)  de doellijn zag gekeerd kwam NEO een tijdje later op 3-1. Een perfect uitgespeelde counter via de ingevallen Stijn Baars stelde Mauro Lohuis in staat de 3-1 te scoren en daarmee de wedstrijd te beslissen. Zie foto hieronder.neo-reutum-2

Zoals gezegd werd Reutum in blessuretijd nog een keer gevaarlijk na een kopbal uit een vrije trap, maar Martijn Jacobs redde bekwaam. Na een prachtige aanval over meerdere schijven had Jason Kimmels zijn invalbeurt kunnen bekronen met de 4-1, maar dat lukte helaas niet.

Omdat Victoria’28 van Vogido verloor is NEO met die club ineens koploper geworden in 3A. Een prachtige start van het nieuwe seizoen. Komende zondag zal die positie verdedigd moeten worden tegen oude bekende Oldenzaal, dat vandaag Juventa’12 met maar liefst 4-0 overtuigend klopte. Zowaar een prestatie van formaat, waarbij oud NEO-speler Rob te Nijenhuis de score opende. Al met al weer een pittige opdracht voor de equipe van Jan Willem van Holland, maar zijn alle wedstrijden dat niet? We hopen veel mensen te zien op Oldenzaal-complex de Thij.

Ook op de Reutum site mooie foto’s. Die staan hier.

NEO 2 verspeelde de eerste punten door in Markelo niet verder te komen dan 0-0.

Response code is 404

 

 

Reacties