Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
01 oktober 2017

NEO boekt verdiende 3-0 zege op Juventa'12

NEO heeft ook zijn tweede wedstrijd van het seizoen in winst omgezet. Juventa ’12 werd met 3-0 verslagen en daarop viel werkelijk helemaal niets af te dingen. Wat heet, met wat meer accuratesse had het team van Jan Willem van Holland de score in de slotfase verder uit kunnen bouwen.

Na tien minuten voetbal vroegen de meeste toeschouwers zich waarschijnlijk af waar ze naar aan het kijken waren. Beide teams slaagden er niet in ook maar één fatsoenlijke aanval uit te voeren. Toen was daar het storen van Jochem Stam die de bal ontfutselde aan de Juventa-linksback. De voorzet van Jochem was vervolgens loepzuiver en Tim Bijker kopte bij de tweede paal de bal diagonaal binnen: 1-0.

De volgende aanval leverde bijna de 2-0 op. Jochem stond opnieuw aan de basis en Pascal van Berkum had eigenlijk moeten scoren. (zie een van de foto’s)

Juventa moest vervolgens het initiatief nemen, maar deed dat niet zo heel creatief. Vrijwel alle ballen gingen richting de eenzame spits Martijn Telgenkamp die veel kopduels won in het begin, maar daarna, op één situatie na, goed verdedigd werd door Steven Zonder. Ook de rappe Rick Olde Olthof kon maar zelden gevaarlijk worden en dat was een compliment aan Bjorn Tijhuis en Bas Smits.

De mooiste aanval van NEO voor de thee was er eentje over vele schijven en werd helaas niet bekroond met een goal, Tim Bijker schoot over.

In de laatste tien minuten voor rust had NEO de zaak eigenlijk moeten beslissen. Eerst bediende Ron Spoler Mauro Lohuis wiens schot net naast ging. Vlak daarna speelde Ron zichzelf fraai vrij, maar zijn schot huppelde rakelings voorlangs (zie foto’s). De grootste kans was voor Tim Bijker die door Jochem Stam vrij voor de doelman werd gezet. Bijker leek verrast door zoveel ruimte en kon de bal niet goed controleren.

De eerste twee kansen na de onderbreking waren ook voor NEO. Bas Smits kwam op links goed door, maar de slotpass was niet goed. Seconden later kwam Ron Spoler schuin voor de goal vrij tot een schot. Helaas poeierde hij de bal ruim over.

Na rum vijf minuten de mooiste aanval van de gasten. Olde Olthof gaf op maat voor en Telgenkamp kopte heel knap in. De bal zeilde luttele centimeters naast de kruising. Eigenlijk was dat het laatste wapenfeit van de gasten.

Nadat een corner van Jochem nog ternauwernood en paniekerig kon worden verwerkt ontstond de 2-0. Pascal van Berkum werd weggestuurd, de scheidsrechter negeerde heel resoluut zijn assistent, en van Berkum rondde beheerst af: 2-0

De sfeer bij Juventa werd wat geïrriteerd en dat leverde wat gele prenten op. Aanvoerder Sebastiaan Bruns pakte zelfs zijn tweede en kon gaan douchen, waarna de wedstrijd gelopen was.

Ruim twintig minuten voor het eind van de wedstrijd werd de eindstand bepaald. Een overtreding werd al dan niet binnen de beruchte lijnen begaan, maar dat bleek voor Juventa uitstel van executie. Ron benutte namelijk de vrije trap koeltjes: 3-0 (zie hoofdfoto).

Vanaf dat moment speelde vrijwel alles zich af op de helft van Juventa en ontstonden er nog legio kansen, maar het vizier bleek zijn doeltreffende afstelling verloren te hebben.

Een zeer verdiende overwinning aldus en NEO gaat op doelsaldo nog steeds aan de leiding in 3A waar ook nu geen enkel duel in een remise eindigde. Volgende week gaat NEO op bezoek bij Sc Enschede dat ook nog zonder puntverlies is. De ploeg van Paul Krabbe heeft weer flink “ingekocht” deze zomer en is absoluut een van de topfavorieten voor de titel. Vorig jaar werd twee keer verloren van de bewoners van het Diekman. Dat mag gerust een keer veranderen….

Ook NEO 2 en VR1 wonnen voor de tweede keer. Het tweede met 2-1 van Luctor en de vrouwen met 6-2 van Reutum.


 

 

 

 

Voor meer foto’s bekijk het album. Kan ook via het tabblad foto’s op de homepage

Bekijk het fotoalbum

Reacties