Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
11 oktober 2015

NEO boekt vierde zege op rij: 2-1 tegen UD Weerselo

NEO heeft uitstekende zaken gedaan door in Weerselo met 2-1 te winnen van UD en zodoende de vierde zege op rij te boeken. Op basis van de spelopvatting was de zege verdiend, want NEO probeerde vooral combinerend voor de goal van de tegenstander te komen en UD speelde veel opportunistischer. De thuisploeg had daardoor in het laatste deel van de wedstrijd dan wel een optisch overwicht door bikkelhard te werken, maar dat leverde slechts één, overigens hele grote kans op.

Voor de rust lag het tempo bij NEO veel te laag om het overwicht in heel veel kansen uit te drukken. Robin Oude Kamphuis was al na drie minuten dicht bij de openingstreffer, maar in de kluts ging de bal naast na een vrije trap van Mauro Lohuis. Na een kwartier nam NEO een mooie vrije schop: Max Brunninkhuis speelde kort op Job Ravelli die de bal centimeters langs de bal plaatste, de keeper aan de grond genageld. Nadat Job net niet bij een mooie dieptepass kon en hij na een gave pass van Steven Zonder ook nog een net te korte voorzet gaf gebeurde er in de blessuretijd van alles. Nadat de scheidsrechter op onverklaarbare wijze affloot terwijl Rens Lubben alleen op Martijn Jacobs kon, leverde de daaropvolgende vrije trap een stukje gerechtigheid op: Wouter Plegt lepelde de bal keurig over de muur: 1-0 (zie één van de foto’s). Onverdiend, maar UD was terecht blij en dacht met een voorsprong te kunnen gaan rusten. Uw verslaggever had de bijbehorende tweet ook al klaarstaan, maar NEO zette nog voor rust de zaken recht. Eerst een hoekschop van Max die door Bas Smits tot doelpunt werd gepromoveerd en vlak daarna een mooie aanval die in een te lange voorzet leek te verzanden. Kees Vreeswijk en Pascal van Berkum geloofden nog in de afvallende bal en laatstgenoemde leverde een voorzet op maat af die door Job werd ingekopt: 1-2, een terechte ruststand.

In de tweede helft ging NEO naarstig op zoek naar de derde treffer en een aantal mooie aanvallen rolden richting het UD-doel. De ploeg van Jan Willem van Holland deed zichzelf echter te kort door veel te slordig te zijn in de laatste pass, dan wel de afwerking. Max  was met een geplaatst schot het dichtst bij de 1-3, maar de bal ging rakelings naast. UD bleef hierdoor in de wedstrijd, ging geloven in een beter resultaat en met name de bewegelijke Wouter Plegt moest in de gaten gehouden worden. De goed spelende NEO-defensie bleef echter relatief simpel overeind en stond maar één 100% kans toe. Een voorzet van rechts werd door een geheel vrijstaande aanvaller jammerlijk naast gekopt. Verder had de rustig en goed keepende Martijn Jacobs een relatief rustige middag. Na een aantal minuten blessuretijd kon NEO opnieuw drie punten aan het totaal toevoegen hetgeen zelfs een gedeelde eerste plaats opleverde, samen met Oldenzaal. Een overwinning die een boost moet geven voor het team dat na een valse start een mooie serie neerzette. We moeten terug naar 22 april 2011 toen er voor het laatst vier keer achtereen werd gewonnen.

Komende zondag wacht AVC Heracles. De promovendus kende een uitstekende start, maar is door twee nederlagen op rij ietwat achterop geraakt. De ploeg van Ronnie Braak heeft echter allang aangetoond dat ze het niveau van de vierde klasse aankan en NEO zal opnieuw scherp moeten zijn om de punten op ’t Wooldrik te houden!


Foto's

Klik op onderstaande foto om de volledige galerij te bekijken.


 

Reacties